Stiker izazov "Feminizam je za svakoga" od 9. do 15. maja u Novom Sadu

Stiker izazov "Feminizam je za svakoga" biće organizovan u Novom Sadu, od 9. do 15. maja.

U ovom periodu, građani i građanke iz Novog Sada mogu da se uključe tako što će pronaći pronaći stikere sa feminističkim porukama na različitim lokacijama, fotografisati ih i podeliti u storijima na Instagramu uz tagovanje profila @feminizam_je_za_svakoga_ i @organizacija.irida.

Osoba koja pronađe sve stikere sa različitim porukama biće nagrađena stikerima i knjigom.

Cilj je da se široj javnosti približi pojam feminizma, ali i da im se pokaže da "feminizam nije ružna reč, već da doprinosi boljem društvu", koje uključuje i žene i muškarce.
 
Stiker izazov "Feminizam je za svakoga" mladi sprovode u okviru IRIDIUM-a, onlajn zajednice za rodnu ravnopravnost za mlade, uz pomoć USAID-a i Nacionalne koalicije za decentralizaciju kao deo većeg projekta "Tvoje mesto" u Srbiji.
 
Sanja Gojević, Iridina koordinatorka za podršku mladima, kaže za 021.rs da se ova akcija sprovodi na osnovu rezultata ankete koju su mladi u Beogradu sproveli među njihovim vršnjacima. 
 
"Oni su pitali mlade o feminizmu i na osnovu toga izvlačili poruke za stikere. Zaključak je da mladi smatraju da ravnopravost nije dostignuta. Takođe su poručili da bi želeli da saznaju nešto više o ovoj temi i dosta su im se poklapali odgovori. Mislimo da je ovo dobar način da se svi građani edukuju o nekim osnovama", kaže Gojević i dodaje da je važno dopreti i do neistomišljenika i navesti ih na promišljanje o tim temama.
Gojević poziva sve da prate profile "Feminizam za svakoga" na društvenim mrežama i da se uključe i da podrže mlade kojima su ovo prve akcije.
 
Ova akcija održaće se istovremeno i u Beogradu. 
  • marjan

    07.05.2022 12:48
    @Dejan
    u pola moderne amerike će abortus uskoro biti zabranjen. feministički raj
  • ARMAGEDON

    06.05.2022 18:27
    RUDARKA
    Feminizam bas kao i šovinizam u osnovi imaju potrebu da opravdaju dominaciju nad drugim!
  • Proko

    06.05.2022 15:26
    Komentari ovde pokazuju zašto je feminizam itekako potreban i koliko je ovo društvo iskvareno i puno nerazumevanja. Da ne pričamo o duboko ukorenjenom patrijarhatu i toksičnoj muškosti (u poređenju sa muškosti i muževnosti u celini) u celom društvu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti