Sindikati RTV-a: Hitno raspisati konkurs za direktora

Reprezentativni sindikati Radio-televizije Vojvodine uputili su otvoreno pismo članovima Upravnog odbora pokrajinskog javnog medijskog servisa.
Sindikati RTV-a: Hitno raspisati konkurs za direktora
Foto: 021.rs

Oni traže da se hitno raspiše konkurs za novog generalnog direktora i imenuje vršilac dužnosti te funkcije.

"Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo", navodi se u pismu.

RTV nema generalnog direktora od jula 2021. godine kada je istekao mandat Miodragu Koprivici koji je stekao uslov za penziju. Prošle godine istekao je mandat i programskom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizije i uredniku Web redakcije.
 
Reprezentativni sindikati su 13. aprila uputili dopis slične sadržine članovima Upravnog odbora, ali nisu dobili nikakav odgovor.
 
"S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost", upitali su sindikati.
 
Ocenili su da je u uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV trenutna situacija u pokrajinskom javnom medijskom servisu neizdrživa i da zbog toga traže od Upravng odbora da donese odluke.
 
Potpisnici otvorenog pisma su Strukovni sindikat JMU RTV, Samostalni sindikat JMU RTV i Sindikat "Nezavisnost" JMU RTV.

Teme

RTV
  • Milica

    10.05.2022 07:23
    Čistke!
    Kad će kod vas čistke zaposlenih,imam komšinicu kod vas u Dečijoj redakciji radi,rodila dvoje dece,deca školarci,na posao uopšte na ide,bolovanja ni dana nema,sedi kod kuće i podiže decu,staž ide,još je i urednik.Zemljo,ima li te ovakve.Na stotine je ovakvih slučajeva!Dokle!
  • Rastko

    09.05.2022 20:25
    Da li će iko odgovarati za proneverene pare za selidbu, zbog čega televizija nikada neće moći da se preseli na Mišeluk?
  • Mile

    09.05.2022 15:37
    Ako ste očekivali da predsednik UO Ćalić bilo šta uradi, prevarili ste se! Čovek ne zna da sačuva dve nacrtane ovce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti