Konačni rezultati: Đuki bizonu društvo prave Fruška, Mila, Ninja i Cveta

Stigli su i konačni rezultati glasanja za imena bizona na Fruškoj gori, a velikom većinom za ime jedinog mužjaka izglasano je "Đuka".

Glasanje koje je bilo realizovano na Fejsbuk stranici Nacionalnog parka "Fruška gora", portalu 021.rs i drugim medijima završeno je danas, 9. maja.

Kako su saopštili iz Javnog preduzeća, četiri ženske jedinke poneće imena Fruška, Mila, Ninja i Cveta, dok je za mužjaka velikom većinom izabrano ime Đuka.

Samo na anketi portala 021.rs, skoro 70 odsto učesnika glasalo je za Đuku, dok su "izvisili" Srba i Lala Ferdinand. Pobeda Cvete, poslednje ženke koja nije u prvom krugu dobila ime, bila je tesna. Za nju je na našem portalu glasalo 50 odsto učesnika ankete, dok je iza nje bila Reina sa 33 odsto.
 
Iz JP "NP Fruška gora" zahvalili su se svima koji su glasali i svojim predlogom pružili doprinos interaktivnom učešću u projektu.
 
"U narednim danima bizoni će biti pušteni u veći ograđeni prostor, a javnost će biti obaveštena o svim detaljima", navode u saopštenju.

Podsetimo, bizoni su stigli na Frušku goru krajem marta. Kako su tada naveli u NP "Fruška gora", pre jednog veka u Evropi je bilo svega pedesetak jedinki evropskog bizona. Krajem sledeće godine kada se zaokružuje vek od početka borbe za njihovo očuvanje, stručnjaci procenjuju da će ih na istom prostoru biti više od 10.000. S obzirom na to da se adi o međunarodnom ekološkom i biološkom projektu, ali i turističkom, deca iz 3 države: Srbije, Španije i Poljske dali su svoje predloge za nadimke a potom su građani Srbije izglasali imena svojih novih miljenika.

  • Stohadin

    11.05.2022 09:36
    Ime
    Svaka sličnost je (ne)namerna.
  • Zamislite

    10.05.2022 18:55
    Zamišljam fotografiju njih dvojice i pitanje - prepoznajte Đuku!
  • Lola

    10.05.2022 18:34
    Koga briga kako ce se bizoni zvati?!
    Da ih necete mozda dozivati, a oni vam se odazivati!?!?
    Nemamo pametnijeg posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti