Vreli petak pred Novosađanima: Sunce, evrovizijska groznica i pokloni na Radiju 021

Potapšite sebe po leđima, jer ste uspešno pregurali još jednu radnu nedelju.
Vreli petak pred Novosađanima: Sunce, evrovizijska groznica i pokloni na Radiju 021
Foto: 021.rs
Kao i svakog petka, na novosadskom rasporedu je mnogo zanimljivih događaja.
 
Kao da to nije dovoljno, dan je idealan za "samoorganizovanje" i lagane šetnje gradom. Može se čak i do Fruške gore, Štranda, Bećarca ili nekog drugog mesta u prirodu. 
Vreme
 
U Novom Sadu će u petak biti pretežno sunčano i natprosečno toplo, a krajem dana i tokom noći, uz promenljivu oblačnost, moguća je kratkotrajna kiša.
 
Duvaće slab vetar, uglavnom zapadni i severozapadni. 
 
Najniža temperatura biće 17 stepeni Celzijusa, a najviša 31 stepen.
 
Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Izvestan oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. 
 
Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.
Ovo je baš korisno znati
 
Delovi Novog Sada i Sremske Kamenice u petak neće imati struje.
 
Bez struje će biti Maksima Gorkog 55-59, 62, 60A, i to od 8:30 do 12 časova.
 
Deo Fruškogorskog puta od Ulice Četinarske do Lovačkog doma i okolina na Popovici ostaje bez električne energije od 8:30 do 12:30 časova.
 
U četvrtak smo imali pravi kolaps u gradu, pa ne zaboravite da je deo Partizanske ulice zatvoren. Saobraćaj se preusmerava preko Rumenačke ulice, Bulevara Jaše Tomića i Kisačke ulice.
 
Aktiviralo se i nekoliko radova u Novom Sadu, zbog čega je došlo do više izmena režima saobraćaja. Iz tog razloga smo vam pripremili interaktivnu mapu, na kojoj možete da vidite gde se odvijaju radovi. Mapu možete pogledati na OVOM LINKU.
 
Podsetićemo vas i da su izmenjene trase linija 10, 42 NK i 55 NK. Kuda idu pogledajte OVDE.
 
A jedna dobra vest, pored svih ovih tmurnih je da Radio 021 sutra u programu deli karte za koncert Pekinške patke. Slušajte Copeta i Varnjua za više informacija.
 
Gde ići?
 
Testirajte svoje znanje o seriji "Kako sam upoznao vašu majku" na kvizu u kafiću "The End" kod bioskopa Arena. Kviz počinje u 17h.
 
U 19 časova u "Američkom kutku" možete pogledati izložbu "Pogledi" novosadske umetnice Gabriele Hajzler. Izložba je proizvod višegodišnjeg likovnog istraživanja na temu intimnih momenata urbanog života i sastoji se iz dva ciklusa u formi slika i digitalnih printova.
 
U Pozorištu mladih od 19h na programu je predstava "Mahmud".
 
"Slepa mrlja" po motivima antičkih tragedija igra se na sceni Pera Dobrinović Srpskog narodnog pozorišta od 19:30.
 
Za fanove Evrovizije u petak će biti puno aktivnosti. U 20 časova u Kulturnom centru LAB počinje žurka "The Sound of Eurovision", a ako vam se baš ne izlazi iz kuće na Radiju 021 u isto vreme počinje novo izdanje Presluškivanja u kom za vas pretresamo po omiljenim evrovizijskim pesmama. 
 
Predstava "Gramatika poremećaja" zakazana je za 21 čas na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta. 
 
U "Prostoru" je od 21 čas džez veče sa bendom Alt Bags.
 
U Gerili od 21 čas počinje "Knife Talk" na kom će Loobane i Lock'd puštati najsvežije hitove trepa, popa i još mnogo toga.
 
U omladinskom centru Crna kuća sviraju Fade Out i VHS Stereo. Žurka počinje u 21 čas.
 
Jedan koncert Hladnog piva Novosađanima nije bio dovoljan, tako da će drugi biti održan u petak, na istom mestu u isto vreme - Dom kulture u 21h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti