Vučević odgovara opoziciji: Predložite nešto, čujem samo prazne priče

Gradonačelnik Miloš Vučević je, odgovarajući na kritike opozicije o težoj finansijskoj situaciji u grad, poručio da samo kritikuju, bez da predlažu kako bi se stanje poboljšalo.
Vučević odgovara opoziciji: Predložite nešto, čujem samo prazne priče
Foto: 021.rs
On poručuje i da ima 15 puta veću podršku od njihovog protivkandidata. 
 
Vučević postavlja pitanje opoziciji gde su im predlozi. Kako navodi, Novom Sadu sledi teži period usled problema sa ostvarivanjem budžet zbog krize izazvane ratom u Ukrajini i pandemije korona virusa. 
 
"Neka oni pričaju šta hoće, ovakve finansije su mogli samo da sanjaju, ali ja ću da kažem šta je istina... I da su ozbiljni izazovi za finansije grada, za budžet grada i ne smeta mi da čujem kritiku. To je poželjno. Međutim, nisam čuo nešto što je mnogo bitnije, a to su predlozi šta bi trebalo da uradimo. Šta je njihova ideja šta da radimo po pitanju milionskih tužbi za ono što se definiše kao faktička eksproprijacija, šta bi oni uradili? Je l' su rekli šta bi da rade sa GSP-om? Da li bi dali putarima novi cenovnik s obzirom na promenu svih onih cena koje čine ukupan cenovnik, gorivo, potrošni materijal i ostalo. Nema odgovora od njih, samo praznih priča. Naravno, kada ste opozicija nema odgovornosti i možete da pričate šta oćete", kaže Vučević. 
Dodaje i da od opozicije nikada nije čuo šta bi trebalo da se radi sa GSP-om i drugim problemima, jer bi onda možda tako i postupio. Navodi da bi prema građanima bilo fer da predlože šta bi trebalo da se radi sa gradskim problemima. 
 
"Oni se nadovežu na ono što ja kažem da bi se to čitali, jer kad bi ovako nešto rekli, niko živ to ne bi čitao. Oni se tako stalno nadovežu, što je prirodno, jer je razlika 15 puta mene u odnosu na svakog njihovog potencijalnog kandidata za gradonačelnika. Ovo je na osnovu novih merenja koje smo radili nakon izbora i njihov najbliži kandidat zaostaje 15 puta za mnom, ne 15 odsto, nego 15 puta. Ali, prirodno je da nešto kažu i to nije sporno, samo voleo bih da su bili konkretniji i da kažu kako da život u gradu bude samo bolji, a ovako da pričaju da kukam, jer nikad nisam kukao", navodi Vučević. 
Gradonačelnik dodaje da neće prestati da priča o stvarnim problemima, "a opozicija može da priča i dalje imaginarne priče i to je njihova privilegija". 
 
Na Vučevićeve izjave o problemima u Novom Sadu oglasili su se Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Dosta je bilo, koji su kritikovali vođenje grada.
 
Dodajmo i da nijedna opoziciona stranka u Novom Sadu nije izlazila sa imenom mogućeg kandidata za gradonačelnik. Osim toga, na osnovu rezultata za parlamentarne izbore, vidi se da je SNS u padu u Novom Sadu, kao i da bi opozicija dobila znatnu podršku u urbanim delovima grada. 
  • alojzije

    16.05.2022 10:14
    KOJI STRUČNJAK
    Vučeviću sve me više iznenadjuješ sa svojim provalama. Ni stida ni srama, što bi naš narod rekao, odavno nemaš. Samo te posmatram dokle ćeš ići, i dokle su ti dali odrešene ruke da radiš to što radiš, ili si tako duboko zabrazdio da sada nema nazad. Ušao si u klub organizovanog kriminala, to je očigledno.
    Samo je teško iz njega izaći. Vreme ide, ali i vlasti se menjaju. Jednog dana ćete morati odgovarati za sve što ste radili, a svašta sve vreme radite. Nisi pametan koliko misliš da jesi, ali i ovi iznad tebe su se prevarili u proceni. Da ti nije bilo tate, nikada gradonačelnik ne bi bio, jer su tvoje mogućnosti vrlo ograničene.
  • Slucaj

    15.05.2022 15:12
    Da daju predloge i odrade ti predizbornu kampanju posto oni sami ne mogu nista da sprovedu jer nisu u poziciji.
  • Cocco

    14.05.2022 23:51
    A ti ćeš saslušati sugestije?
    Pa to su novi momenti!
    Tako nešto do sada nismo imali.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti