FOTO Svinja na bilbordima u Novom Sadu i poruka: Ne budi uzrok patnje, budi vegan

Udruženje za prava i slobodu farmskih životinja "Novi Sad Animal Save" započelo je kampanju za zaštitu ovih životinja postavljanjem bilborda na dve prometne lokacije u Novom Sadu.

Bilbordi se nalaze na Bulevaru Mihajla Pupina (u blizini glavne pošte) i na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara (kod TC Promenada). 

Iz ovog udruženja napominju da je fotografija životinje koja se nalazi na bilbordima nastala na jednoj od njihovih akcija. 

Na tim akcijama aktivisti pružaju prvi i poslednji dodir nežnosti, upućuju lepe reči i poklanjaju poglede saosećanja, razumevanja i podrške životinjama koje će biti brutalno ubijene zbog nečijeg obroka.
 
Na bilbordima je predstavljena svinja, jer je to jedna od životinja koje se najviše ubijaju u Srbiji, navode u ovom udruženju. 
 
 
Napominju da su svinje četvrte životinje po inteligenciji, posle čovekolikih majmuna, delfina i slonova, kao i da je identifikovano više od 20 načina glasovnog sporazumevanja između ovih životinja.
 
"Svinje vole da se međusobno priviju i vole da okrenu nos ka nosu dok spavaju. One sanjaju, baš kao i ljudi", piše u saopštenju organizatora kampanje. 
 
Ovo je već treća godina kako "Novi Sad Animal Save" sprovodi slične akcije.

Komentari 104

  • b.

    20.05.2022 21:26
    Kod nas se jede i prasetina
    Monstruozno je ubijati prasiće. To da se konačno zabrani i kažnjava.
  • Radnička klasa

    20.05.2022 16:08
    Soja
    Vegani postali juče jer su čuli negde, tj na Facebooku, kako životinjsko meso nije zdravo. Ali GMO soja koja se prska raznim herbicidima, insekticidima i ostalim otrovima, kao i većinu zelenila što tako slasno njupaju, to je zdravo.
    I čemu to oglašavanje na javnom prostoru? Idi pasi travu i ćuti.
  • Šone

    20.05.2022 15:00
    Svinja jede kukuruz- znači vegan, ja jedem svinji- znači ja sam vegan druga ruka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti