Uskoro gotov mural Nikole Tesle na zgradi Elektrovojvodine

Šesta po redu manifestacija "Dani američke kulture" počeće u subotu, 21. maja, tradicionalnim oslikavanjem murala.
Uskoro gotov mural Nikole Tesle na zgradi Elektrovojvodine
Foto: Pixabay

Na Bulevaru oslobođenja, na fasadi zgrade "Elektrovojvodine", umetnik Vuk Đurić, uradiće mural našeg čuvenog naučnika Nikole Tesle.

Do 27. maja, Novosađani će imati priliku da se na nekoliko lokacija upoznaju sa američkom kulturom, i uživaju u raznovrsnom programu.

Đaci srednje škole "Bogdan Šuput", kroz radionice koje će od ponedeljka do petka voditi Danilo Andrić učiće o stripu na temu "Tesla za početnike".

Studenti Akademije umetnosti, tokom manifestacije, upoznaće se sa tehnikama izrade murala i oslikaće mural u zatvorenom prostoru Omladinskog centra u kreativnom distriktu "Opens", a koje će im predočiti poznati američki umetnik Gregori Brns, paraolimpijac specifičan po svojoj energiji, ali i talentu koji poseduje.

Ljubitelji filma imaće priliku da pogledaju "Ciklus američke komedije", ostvarenja velikana američke i svetske kinematografije, gde je glavni akter čuveni Čarli Čaplin. Projekcije, koje su besplatne, biće organizovane svakog dana od 23. do 27. maja u 19 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

Manifestacija "Dani američke kulture" koja se organizuje uz podršku Grada Novog Sada i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, ima za cilj da neguje i podseća na prijateljstvo i bliskost između srpskog i američkog naroda.

  • Leontije

    21.05.2022 07:49
    Može i bez murala
    Ako se Tesla pominje u Danima američke kulture, hoće li se pominjati i Pupin?
  • Kim Il sung

    21.05.2022 07:32
    Zašto mural
    Trobojku. Već dugo nije spominjana. Da se vidi "razvoj" misli u srbalja
  • X

    21.05.2022 07:26
    X
    Tesla se prevrce na onom svetu! Ja im izmislio besplatnu struju oni ni to neznaju da iskoriste a molujume po zidovima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti