Danas se u Novom Sadu brzo vežu pertle: Nacionalni šampionat na terenima Sokolskog doma

Četvrti nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole održaće se u nedelju, 29. maja u Novom Sadu.
Danas se u Novom Sadu brzo vežu pertle: Nacionalni šampionat na terenima Sokolskog doma
Foto: Pixabay

Takmičenje organizuju  Skaut rendžeri Novog Sada uz mentorstvo Trening centra "KOCEVSKI" iz Novog Sada i podršku organizacije Spirit of America in Serbia.

Cilj šampionata je povećanje fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli koju po statističkim podacima više od 60 odsto dece nije savladalo.

Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih 14 godina pa je i ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe ovom takmičenju. 
 
Od marta meseca ove godine do danas više od 80 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili svoje školske šampione. Svi finalisti na školskim takličenjima stekli su pravo učešća na finaltnom takmičenju koji će biti održano u nedelju, 29. maja, sa početkom u 10 sati na terenima Sokolskog doma u Novom Sadu.
 
Do sada je dolazak prijavilo 25 ekipa pa se očekuje da 50 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli te da dobijemo novog Šampiona Srbije u brzom vezivanju pertli.
 
Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kako bi ušlo u Kalendar Školskih takmičenja na narednu školsku godinu.
 
Na taj način bi, ocenjuju organizatori, povećali broj dece koji umeju sami da vežu svoje pertle.
  • Prcković

    30.05.2022 16:34
    Ko Vam brani
    Ko Vam brani da ovako nešto uvrstite u ponudu rođendaonica - igraonica.
    Prepoznali ljudi, napravili istraživanje, organizovali u 80 škola. Pa to nekoliko hiljada dece prošlo kroz takmičenje.
    Ne vidim da se spominje da je grad dao neke pare a da je dao hvalili bi ga na sva usta.
  • Vlada

    30.05.2022 10:20
    @kuzze detelinara

    Tad su mokasine i bile poslednji put popularne, mi ostali smo naučili da vezujemo pertle na vreme.
  • Mara

    29.05.2022 17:48
    Deca su zaslužila mnogo više
    Da li smo spali na ovo? Ta disciplina može da se organizuje u rođendaonici (igraonici) kao jedna u nizu zabavnih aktivnosti, ali da se izdvoje neki novci za ovakvo takmičenje, baš je poražavajuće.Ako se proverava motorika postoje mnogo smislenije aktivnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.