FOTO: Građani ponovo bacali koješta u wc šolje - tona smeća zapušila kolektor na Limanu 4

Tona vlaknastog materijala, sastavljenog od krpa, pucvale i vlažnih maramica izvađena je iz kolektora na Limanu 4.
Ovaj čep razlog je zagušenja i izlivanja kanalizacije u dvorište stambenih zgrada, između ulica Ive Andrića i Banović Strahinje. 
Nakon vađenja čepa, radnici "Vodovoda i kanalizacije" očistili su i isprali kanalizacionu mrežu na tom potezu.
"Podsećamo da je pre nekoliko godina iz istog kolektora izvađeno više tona identičnog nagomilanog đubreta kad je zbog ozbiljne čvrste mase smeća i stvorenog čepa morala da se seče gornja ploča kolektora. Ako se zna da je prečnik kolektora 2,4 puta 1,4 metra, u koji se sliva kanalizacija Telepa i dela Limana, jasno je da praksa neodgovornih Novosađana, da bacaju stvari u kanalizaciju kojima nije tu mesto, nije prekinuta. Ovakvi vlaknasti materijali su najgori za vađenje jer se zbog sitnih niti svuda zakače i umrse", navode u "Vodovodu i kanalizaciji". 
 
Još jednom apeluju da se u kanalizaciju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre. Vlažnim maramicima, štapićima za uši, ulošcima, tamponima, najlon čarapama, starim lekovima, masnoćama, ulju, ostacima hrane, flasterima, cigaretama, gumenim rukavicama, zaštitnim maskama...nije mesto u WC šolji.
 
  • Nina

    05.06.2022 19:03
    Gospodo
    moji sugradjani
    Opet to neko drugi radi a ne vi?
    Ili vasa deca?

    Samo po drugima...
    Nema nižeg sprata koji nije plavio
    Po celom NS
    Tako pst
  • Bole

    04.06.2022 18:06
    Bole
    Ucutali se Limanski botovi!
  • Limanac

    04.06.2022 08:48
    Limanac
    Sramota meje stosam sa Limana! Opravdano nas zovu Enklava Liman!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti