U nedelju skup podrške pravima životinja u Novom Sadu, najavljuje se i minut ćutanja

Nacionalni dan prava životinja u Srbiji biće po prvi put održan u našoj zemlji i to u Novom Sadu.

U nedelju, 5. juna na Trgu slobode od 17 časova okupiće se ljubitelji životinja iz različitih delova Srbije kako bi skrenuli pažnju na svakodnevnu nepravdu koju neljudske životinje trpe, poručuju organizatori iz Vege zajednice.

Događaj će početi u 17 časova javnom komemoracijom - minutom ćutanja kojim će aktivisti i svi prisutni odati počast svim životinjskim žrtvama na planeti.

Nakon toga biće pročitana Deklaracija o pravima životinja, koju će nakon toga imati priliku da potpišu svi zainteresovani građani. Organizatori napominju da deklaracija za sada ima 22.000 potpisa, ali da je cilj 100.000 potpisa koji će biti upućeni Beloj kući, Ujedinjenim nacijama, Evropskom parlamentu i drugim globalnim organizacijama. 
 
Nakon toga, govore će održati kako aktivisti za prava životinja, tako i javne ličnosti koje su pristalice i podrška veganskog pokreta u Srbiji.
  • @Hm

    05.06.2022 16:59
    Ta priča o sveprisutnom incestu kod ruralnih Amerikanaca je deo propagandnog narativa američkih liberala. Sada neki Hm pokušava da je plasira i primeni na ovdašnje seljake. Plitko, nisko i gadno!
  • C

    05.06.2022 08:38
    C
    Zivotinja se cuva na ogradjenom placu! Sve ostalo je Genocid nad njima i treba ih oduzeti od vlasnika sa novcanom kaznom!!!
  • Hm

    05.06.2022 08:24
    Zašto
    Se ne prica o pravima žena iz ruralnih područja gde ih otac, brat, stric oskrnave? Žene cute i svoje patnje nose u grob.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti