Nije lako utorkom: Šta očekuje Novosađane?

Pregurali smo ponedeljak i nesnosnu vrućinu, ali sedmica je tek počela i utorak nosi neka neprijatna iznenađenja.
Nije lako utorkom: Šta očekuje Novosađane?
Foto: 021.rs

Vrućina nas neće zaobići, a moguće je da će nas, na sve to, udariti i pljusak.

Biće i nekih zanimljivih dešavanja, koja će vam pomoći da malo skrenete misli sa loših stvari.

U svaki dan, pa bio to i utorak, treba ići spreman. Mi smo tu da vas provedemo kroz isključenja, saobraćaj i dešavanja.
 
Vreme
 
U utorak će biti najviše 29 stepeni i mogući su pljuskovi i grmljavina. Vetar slab i umeren, jugoistočni. 
 
Indeks UV zračenja će biti 4,86, što spada u srednji rizik, pa se preporučuje korišćenje sunčanih naočara i zaštitne kreme, prekrivanje tela tkaninom, korišćenje šešira. Oko podneva obavezno potražite hlad.
 
Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.
 
Dobro je znati i...
 
Delovi Novog Sada, Šančeva i Kaća, kao i Kovilja u utorak neće imati struje. U Novom Sadu to su pojedini delovi Majevičke, Marodićeve i Bogdana Garabandina, od 8.30 do 13 časova. Detaljnije o nestancima struje čitajte OVDE.
 
A delovi Bukovca biće čitavo pre podne i duže bez vode. "Vodovod" je najavio da će nestanak trajati od 7 do 15 časova, ali nije precizirano koji su to delovi naselja pogođeni, tako da, u svakom slučaju, budite spremni.
 
Novosadska toplana počela je radove na vrelovodima  na dve lokacije u Novom Sadu, zbog čega će doći do izmene režima saobraćaja. Duž parne strane Bulevara oslobođenja, od raskrsnice sa Bulevarom Jaše Tomića do broja 8 na Bulevaru oslobođenja biće ukinut parking i zabranjen saobraćaj krajnjom desnom trakom na Bulevaru.
 
Takođe, na Bulevaru oslobođenja izmešta se autobusko stajalište Bulevar oslobođenja/Bulevar Jaše Tomića (linije 7A, 10, 14 i 15 ). Do završetka radova stajalište će privremeno biti izmešteno na Bulevar oslobođenja, ispred kućnog broja 10.
 
Radiće se i u Ulici vojvode Knićanina, a saobraćaj će biti zabranjen u delu saobraćajne trake u Stratimirovićevoj ulici, od broja 2 do broja 4, i saobraćaj će se odvijati uz naizmenično propuštanje vozila sa ograničenjem brine na 30 km/h.
 
Gde ići?
 
Promocija knjige "Manifest komunističke partije" održava se u Omladinskom centru "Crna kuća" u 19 časova. 
 
Promocija zbirke priča "109 pletenica" autorke Jovane Kešanski održaće se u utorak u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke u Novom Sadu (Vojvode Putnika 1). O knjizi će govoriti autorka. Program počinje u 19h.
 
Promocija knjige "Logika slika" Vima Vendersa održava se u knjižari "Zenit". O knjizi "Logika slika" razgovaraće Dragan Dimčić, vanredni profesor FDU, Katedra montaže i Novak Guslov, prevodilac knjige. Početak je zakazan za 19 časova.
 
Izložba "Zverje i paperje" biće otvorena u utorak u 20 časova u Kulturnoj stanici "Svilara". Biće predstavljeni radovi umetnika Vladimira Lalića, Marka Kusmuka i Damjana Kovačevića.
 
Gudrun Gut, prvakinja berlinske elektronske scene nastupa na trećem Autonomnom festivalu žena (AFŽ) sa ženskim kolektivom pod nazivom Monika Werkstatt. Nastup se održava u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine od 21 čas.
  • hi

    07.06.2022 08:55
    molba
    Molim Vas, pišite ime naselje u celosti nisu to Šančevi već Rimski Šančevi. To je kao da pišete umesto Novog Sada -SADOVI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti