Laza Kostić se "seli" iz centra Novog Sada dok se ne završi izgradnja podzemne garaže

Spomenik pesniku Lazi Kostiću, koji se nalazi u Ulici Modene, tokom radova na podzemnoj garaži nalaziće se u depou Zavoda za zaštitu spomenika kulture, saznaje 021.rs.
Laza Kostić se "seli" iz centra Novog Sada dok se ne završi izgradnja podzemne garaže
Foto: 021.rs

Spomenik je jutros skinut sa postamenta na travnatoj površini u Ulici Modene i položen je na drvene daske, dok je ispod glave napravljen "jastuk", kako ne bi došlo do oštećenja spomenika.

U Zavodu za zaštitu spomenika Novog Sada kažu za 021.rs da će spomenik tokom radova biti izmešten iz centra grada.

"Spomenik Lazi Kostiću biće upakovan i odvežen u depo Zavoda za zaštitu spomenika kulture, gde će biti na adekvatan način čuvan do okončanja radova u Ulici Modene. Nakon toga, po istim standardima, biće vraćen na mesto gde je i bio postavljen", kaže direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić.
 
Spomenik Lazi Kostiću postavljen je 2011. godine, povodom obeležavanja 170 godina od njegovog rođenja. Izradio ga je akademski vajar Stevan Filipović, a tada je koštao oko 15.000 evra. 
 
Za sada nema najava šta će biti spomenikom Vasi Stajiću, koji se takođe nalazi na lokaciji na kojoj se gradi podzemna garaža, ali se može pretpostaviti da će i on biti prebačen u magacin do završetka radova. 
  • Hm

    07.06.2022 18:55
    Da vidim
    Kakve ce spomenike i novotarije ugraditi umesto zelenila. Udri beton, zabetoniraj.
  • Dele

    07.06.2022 17:13
    Koja li je svrha tih spomenika da mi je znati. Samo stoje da ih ptice seru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti