Nenad Čanak otišao u Ukrajinu da se uveri kakva je situacija na terenu

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak jutros je, oko 10 časova, zajedno sa bliskim saradnicima prešao ukrajinsku granicu.
Nenad Čanak otišao u Ukrajinu da se uveri kakva je situacija na terenu
Foto: 021.rs

Namera mu je da se iz prve ruke uveri u to kakva je stvarno situacija u toj zemlji, piše Danas.

Prva Čankova destinacija biće Kijev, a plan mu je da poseti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uveri šta se tamo stvarno događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.
 
"Priprema za taj put trajala je dosta kratko, oko desetak dana, jer je bilo potrebno srediti papire. Lista onih koji će putovati sa Čankom menjala se iz časa u čas, tako da je na put otišao samo sa najbližim saradnicima", kaže za Danas Bojan Kostreš, funkcioner LSV.
Kostreš podseća da Čanku nije prvi put da ide u ratom zahvaćena područja. Kako kaže, bio je i u Sloveniji tokom kratkotrajnog rata devedesetih, kao i u Tuzli kada je tamo bilo teški ući.
 
"Antiratne ideje uvek su kod njega bile prisutne", navodi Kostreš, a na pitanje koliko će Čanak sa saradnicima ostati u Ukrajini, odgovara da se to još ne zna.

Komentari 105

  • Novosadski korpus

    14.06.2022 01:15
    1991-1995 je otišlo par stotina hiljada mladih iz Jugoslavije koji nisu hteli da rade po Hrvatskoj ono što sada Rusi rade po Ukrajini.
  • Mina

    13.06.2022 15:13
    Da ostane
    Neka ostane tamo mozda im treba za nesto.Kod nas na srecu ne sluzi vise nicemu Ni "ovima' a ni "onima".
  • ajme

    13.06.2022 13:41
    @Slobodan: to ja isto mislim za vas sputnjikovce, strani placenici koji samo truju svoj narod tudjom propagandom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.