Nova tura opomena poreskim obveznicima: Gradska uprava poziva Novosađane da izmire obaveze

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada u prethodne dve nedelje uputila je opomene poreskim obveznicima koji nisu izmirili svoje obaveze po osnovu poreza na imovinu.
Nova tura opomena poreskim obveznicima: Gradska uprava poziva Novosađane da izmire obaveze
Foto: 021.rs

Kako je predviđeno slanje novog broja opomena, članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović pozvala je poreske obveznike da svoje dospele, a neizmirene obaveze na računu poreza na imovinu za fizička lica, izmire i time izbegnu dalji obračun i naplatu zakonom propisane kamate.

"Poreski obveznici koji nisu na vreme uspeli da servisiraju svoje obaveze mogu da iskoriste zakonsku mogućnost i podnesu Zahtev za odlaganje plaćanja dugovanog poreza, čime stiču pravo na otplaćivanje utvrđenog duga na rate, uz otpis kamate u visini od 50 odsto, a sve u skladu sa Zakonom o poreskom postupku i poreskoj administraciji", rekla je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović i skrenula pažnju da samo redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, doprinose bržem i kvalitetnijem razvoju grada.
Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih opomena, zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26 mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama JKP "Informatika" na adresi Bulevar Slobodana Jovanovića br. 15, kao i na info-pultu Gradske poreske uprave u TC "Promenada", putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.
  • Backulja

    16.06.2022 19:02
    Zastara
    Zasto na Resenju o visini poreza ne stoji dug iz predhodnog perioda? Moji roditelji su dobili neku enormnu cifru, navodno iz '90-tih godina. Redovno su placali, ali nazalost nisu sacuvali sve uplatnice. Apsolutna zastara je 10 godina!!! Probaju.... pa, ako prodje, prodje.
  • Rosavi

    16.06.2022 18:47
    Mrs
    Najveci poreski duznik pink i mitrovic,a cim uteruju i opominju kasa ekonomskog tigra je pukla
  • Voki

    16.06.2022 18:33
    Voki
    Vise neplacam skoro nista! I da hocu nemam od cega sa platom od 41 hiljade....ako sastavim ceo mesec vrh!!!! Oni neka salju kamate opomene i zaplasivanje otimanje moje je da prezivim i borim se po svakoj ceni! Pa ko pretekne....dista je bilo zaista i nemam vise snage i zicvaca za neke rasprave!!! Bice na kraju bum bum pa........
    .


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti