Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: "Panonski admiral"

Emocionalni vodič kroz diskografiju Đorđa Balaševića "Panonski admiral" Ivana Ivačkovića biće objavljen danas.
Biografija Đorđa Balaševića se objavljuje danas: "Panonski admiral"
Foto: 021.rs

Knjiga se već nalazi u pretprodaji u Hrvatskoj, dok bi u Srbiji trebalo da bude objavljena danas, navodi se na sajtu izdavača Lagune.

Autor knjige je Ivan Ivačković, poznat upravo po knjigama sa muzičkom tematikom, kao što su "The Rolling Stones: Umetnost pobune", "Između krajnosti" o Azri i Džoniju Štuliću, te "Kako smo propevali: Jugoslavija i njena muzika".

Kako je objašnjeno "Panonski admiral" je knjiga o karijeri jednog velikog pesnika i padu jedne velike zemlje. Ovu priču Ivačković donosi na 344 strane, a u knjizi se nalazi kolekcija ekskluzivnih i neki do sada neobjavljenih fotografija.
 
"To je profesionalna biografija Đorđa Balaševića i zbirka ličnih i kolektivnih sećanja. Balašević je bio sjajan hroničar i mudar tumač našeg vremena. Tokom devedesetih godina dvadesetog veka postao je simbol otpora dubokoj balkanskoj provincijalizaciji i ratu. Suprotstavljao se sili gluposti i gluposti sile", navodi se u opisu.
 
Ipak, dodaje se, Balaševića ćemo najpre pamtiti kao pesnika intime i ljudskih osećanja, kao pesnika ljubavi.
 
"Već nekoliko generacija nosi njegove pesme ispod kože. Potpisao je obimnu diskografiju bez slabog albuma, što je retkost i u internacionalnim razmerama. 'Panonski admiral' je naklon njegovoj umetnosti i njegovom civilizacijskom angažmanu", dodaje se.
  • Milos

    17.06.2022 13:56
    @/
    A Zvonko Bogdan? Nemoj molim te..
  • /

    17.06.2022 12:39
    /
    ee, vojvodina je spade na baneta krstica
  • moka

    17.06.2022 11:40
    ma pustite porodicu
    ta mante njegovu porodicu...mi smo slušali i voleli đoleta...ivačković je sigurno napisao moćnu stvar

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.