FOTO: Zbunjujuće uputstvo na Štrandu - "Ako vas uhvati vir, zaplivajte u pravcu tangente"

Posetioci Štranda koji se kupaju u Dunavu imaju pomalo čudno uputstvo šta treba da rade ukoliko ih dok plivaju uhvati vir.
FOTO: Zbunjujuće uputstvo na Štrandu - "Ako vas uhvati vir, zaplivajte u pravcu tangente"
Foto: 021.rs
Gradsko zelenilo koje upravlja Štrandom, postavilo je uputstvo koje sadrži nekoliko instrukcija.
Među njima je i jedna koja može biti nejasna ukoliko osoba koja se davi ne zna šta je tangenta.
"Ako vas uhvati vir, održavajte se na vodi i ne pokušavajte da isplivate pravolinijski od centra vira. Pustite da vas okrene dva-tri kruga, a onda snažno zaplivajte u pravcu tangente kretanja vira", piše, između ostalog, u obaveštenju. 
 
 
Inače, tangenta je pojam iz geometrije i predstavlja pravu koja u datoj tački dodiruje krivu. Primer su železničke šine, koje točak voza samo dodiruju u tački. Tangenta i kriva imaju u tački dodira isti pravac.
 
Tangenta kružnice upravna je na poluprečnik koji odgovara tački dodira.
 
Takođe, u pitanju je i naziv albuma grupe "Leb i sol". 
 
  • lily

    23.06.2022 22:46
    sta nije jasno? lepo pise ne pokusavajte pravolinijski ici iz centra, pustite da vas izbaci, verovatno na ivicu vira i onda tako isplivajte tangentu... ne plivajte opet kao iz centra...
  • Jedna slika

    22.06.2022 23:03
    Jedna slika govori vise od 100 reci. Upozorenja treba da budu jasna i propracena ilustracijom ili slikom koju razume i pismen i nepismen i stranac. Zivot je zivot, nije ga vise vredan onaj koji ima stpljenja da cita uputstva ili poznaje matematicke pojmove. Ovde su nazalost zivot i bezbednost u drugom planu. Vazno je ispasti pametan ili duhovit u komentarima...pritom je i jedno i drugo upitno.
  • @NS49

    22.06.2022 20:07
    Za Ognjenu Mariju
    Se ne igra sa vatrom. Ne pali se njiva ili strnjiate a za Sv. Iliju se ne kupa..vodeni svetac. E sad ko se boji taj se samo subotom kupa u kadi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.