Projekat u Novom Sadu: Uskoro veća stručna pomoć za mlade roditelje na marginama društva

Mladi roditelji u Novom Sadu, koji su na više načina marginalizovani, ranjivi i u riziku, dobiće stručnu pomoć kroz novi projekat koji realizuje novosadski Centar za socijalni rad.
Projekat u Novom Sadu: Uskoro veća stručna pomoć za mlade roditelje na marginama društva
Foto: Pixabay

Centar za socijalni rad svakodnevno evidentira i mapira mlade koji imaju decu i potrebno im je osnaživanje da bi o deci brinuli u njihovom najboljem interesu.

Ti mladi roditelji uskoro će proći kroz višemesečne radionice, a u okviru rada Prihvatilišta za decu i mlade u skitnji, bez pratnje i u različitim kriznim situacijama, što je nova usluga socijalne zaštite u gradu.

Detalje novog projekta Centra biće predstavljeni ove srede, 22. juna u Kulturnoj stanici "Barka" na Klisi, a početak je u 15 časova.
 
Pomenutih 12 radionica na različite teme koje se tiču roditeljstva održavaće se dva puta mesečno u trajanju od po dva časa, a učestvovaće od 15 do 20 mladih roditelja. Osim ovih radionica, pružiće se podrška roditeljima u kontinuitetu i kroz individualni savetodavni rad dva puta nedeljno.
 
Stručni socijalni radnici Centra proći će obuke za rad sa decom ranog uzrasta iz ranjivih populacija, a kao što su maloletni roditelji, samohrani roditelji, socijalno ugroženi, te roditelji u različitim kriznim i rizičnim situacijama. 
 
Svrha ovog novog programa je osnaživanje, negovanje nezavisnosti i sposobnosti mladih roditelja da brinu o deci, preveniranje zapostavljanja, zanemarivanja i zlostavljanja dece, kao i socijalno uključivanje i poboljšanje kvaliteta života građana. 
 
Fokus će biti na roditeljima koji imaju decu u uzrastu do sedam godina, a pripadaju ranjivoj populaciji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti