Nestabilan utorak, stabilno dosadan: Gde ići, šta raditi i za šta se spremiti?

Dolazi utorak, ali ne donosi darove.
Nestabilan utorak, stabilno dosadan: Gde ići, šta raditi i za šta se spremiti?
Foto: 021.rs
Kao i obično, u Novom Sadu se utorkom ništa posebno ne dešava.

Jedino što će doneti malo uzbuđenja je povremena grmljavina.

No, svaki dan se mora pregurati, pa ćemo vam mi pomoći da vam ovaj utorak prođe što laganije. Najbolje je znati šta vas čeka.
 
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti topao, ali nestabilan, uz moguće pljuskove s grmljavinom.
 
Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini povremeno i jak severozapadni. Najniža temperatura biće 20 stepeni Celzijusa, najviša do 29 stepeni.
 
Kako biste se adekvatno zaštitili od ćudljivog sunca, koliki je indeks UV zračenja u Novom Sadu možete pratiti OVDE.
 
Očekivana biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na reumatičare i srčane bolesnike. Mogući su bolovi u mišićima i promenlјivo raspoloženje.
 
Dobro je znati i...
 
Delovi Sremske Kamenice i Beočina u utorak neće imati struje. U Sremskoj Kamenici bez struje ostaju ulice 7. vojvođanske brigade, Radnička 15 i Cara Lazara 29a, i to od 8.30 do 12 časova. 
 
Beočinski Sportski centar biće "u mraku" od 10 do 14 časova.
 
Kao da Kameničanima nije dovoljan nestanak struje, neki delovi naselja biće i bez vode, zbog radova na Pumpnoj stanici u sklopu rezervoara Čardak.
 
Bez vode će od 7 do 13 časova biti Čardak, Glavica i okolne ulice.
 
U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Iz "Toplane" su najavili da od utorka počinje očitavanje stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima. 
 
Gde ići?
 
Filozofski fakultet uz podršku Ambasade Republike Indije u utorak će obeležiti Međunarodni dan joge. Program će početi u 10 časova otvaranjem izložbe indijskih rukotvorina iz kolekcije Ambasade, a izložbu otvara ambasador Sandživ Koli. Nakon otvaranja izložbe, od 10:30 časova biće organizovano jednočasovno vežbanje joge na otvorenom, a za 12 časova priređena je promocija putopisa "Put u Radžastan" autorke Monike Maširević u Svečanoj sali (114/1).
 
Od 17 do 20 časova U pabu "Škripa" održava se humanitarni buvljak. 
 
U Novosadskom pozorištu na Velikoj sceni biće predstavljena plesna farsa "Kako vam drago" Viljema Šekspira, čiju režiju potpisuje Noemi Kulčar, a izvodi je plesna trupa GG Tanc iz Egera u Mađarskoj. Predstava počinje u 19 časova.
 
Makedonski gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svetskih gitarista, nastupiće u Srpskom narodnom pozorištu u 20 časova.
 
Promocija knjige "A htela sam" Maje Solar održaće se u dvorištu Crne kuće u 20 časova. Na promociji će, osim autorke, govoriti i urednik izdanja Uroš Đurković.
  • Baba Jula

    21.06.2022 09:01
    ?
    Kako dosadan dan, kad ima vrhunskih dozivljaja? Mozda zato sto nema "nastupa zvezda" na splavovima? A danas je i Svetski dan muzike!
  • ...

    21.06.2022 06:57
    Dosadno moze biti iskljucivo lenjim i glupim ljudima, nije sretan naslov ko god da ga je pisao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.