Novi Sad uskoro dobija novog načelnika policije: Oglašen interni konkurs, ovo je uslov

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je interni konkurs za novog načelnika novosadske policije, saznaje 021.rs.
Novi Sad uskoro dobija novog načelnika policije: Oglašen interni konkurs, ovo je uslov
Foto: 021.rs
Konkurs stiže nakon što je prethodni načelnik Slobodan Malešić uhapšen zbog sumnje na trgovinu uticajem.

Konkurs je, kako saznajemo, oglašen u ponedeljak, 20. juna sa rokom prijave kandidata od 10 dana.

Budući načelnik mora da, između ostalog, ima čin majora policije ili da ima ispunjene uslove za sticanje ovog čina.

Podsetimo, Policijska uprava u Novom Sadu formalno je bez prvog čoveka od početka aprila, kad je Malešić uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal. 
 
Tužilaštvo je po izvršenju naloga obelodanilo (neuobičajeno) vrlo detaljne informacije o sumnjama protiv Malešića. Kako su poručili, predistražni postupak trajao je pola godine, a rezultirao je hapšenjem načelnika Malešića i još tri osobe - Ljubomira Stanišića, policijskog službenika PU u Prijepolju, Dragana Kovačevića, policijskog službenika UKP Odeljenje za borbu protiv korupcije i Dženana Kujovića, privatnog preduzetnika i vlasnika više privrednih društava iz Prijepolju.
 
Malešić se tereti da je, u zamenu za novac, omogućio da se njegovi pomenuti saradnici u organizovanoj kriminalnoj grupi ne istražuju zbog navodnih krivičnih dela koja su počinili. Osim novca, Malešić je navodno imao korist i u vidu opremanja njegovog splava na Savi i drugih nekretnina, a Tužilaštvo sumnja da je primio i novac za stipendiju namenjenu njegovom sinu.
 
Zakonski zastupnik Malešića, advokat Veljko Delibašić rekao je u aprilu za Insajder da je njegov klijent negirao to što mu se stavlja na teret.
 
Malešić je za načelnika postavljen 21. avgusta 2020. godine.

Još jedan bivši načelnik novosadske policije aktivan je pred tužilaštvom, a u vezi sa istragom o navodnom prisluškivanju Darka Eleza po naredbi nekadašnje državne sekretarke u MUP Dijane Hrkalović. To je Milorad Šušnjić, a detalje tog slučaja čitajte OVDE.

  • Toma

    21.06.2022 23:24
    Moma
    O kom Matoviću vi pričate, kad je čovek u zasluženoj penziji... Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može.
  • Becej

    21.06.2022 22:32
    Nas nacelnik Jovovic je posten i vredan.
  • Kraljevčani

    21.06.2022 21:45
    Načelnik
    Podrška za našeg Gora Radonjića, ponos Kraljeva i pravi novosadski zet. Dugo u policiji, spreman da zavede red u svom gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti