Upozorenje pčelarima u Novom sadu, Beočinu i Sremskim Karlovcima: Zatvorite ili premestite košnice

Tretmani protiv komaraca sa zemlje, sa vode i iz vazduha na području Novog Sada i opština Sremski Karlovci i Beočin biće izvedeni u periodu od petka, 24. juna do 8. jula, saopštila je "Ciklonizacija".
Upozorenje pčelarima u Novom sadu, Beočinu i Sremskim Karlovcima: Zatvorite ili premestite košnice
Foto: Pixabay
Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. 
Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. 
Dejstvo preparata traje tri dana. 
  • Dragan

    22.06.2022 22:07
    Pčelar
    Mogli ste sačekati još pet do 6 dana da odemo sa pčelama sa Fruške gore , pa posle prskajte do mile volje, ne bi vas pojeli komarci za 5 dana.
  • Steva

    22.06.2022 16:19
    Čemu frka i galama,zar ste zaboravili da se pre nekoliko godina koristio mnogo agresivniji preparat malation posle kojeg su sutradan baštenske stolice i stolovi bili puni muva zunzara i bubarusi su takođe crkavali od tog otrova a sada jedva da se primeti efekat prskanja jer je preparat znatno slabiji od prethodnog
  • Ivan

    22.06.2022 15:42
    Pcelar
    Meni je prosle godine stradalo 30 drustva od ovog tretmana. Nikad nisu prihvatili krivicu i nikad nisam mogao da ostvarim neka prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti