Na priredbi u OŠ "Vasa Stajić" deca igrala uz pesmu o ratnim zločinima

Na završnoj priredbi učenika četvrtih razreda Osnovne škole "Vasa Stajić" u Novom Sadu desetogodišnjoj deci puštana je pesma "Ne volim te Alija, zato što si Balija".
Kako piše portal Nova.rs, na video snimku prosleđenom na roditeljsku vajber grupu, deca od desetak godina đuskaju uz stihove kojima se veličaju ratni zločini u Bosni i Hercegovini, slave topovi "bestrzajci" i sve to u voziću koji predvodi učiteljica.
Kako prenosi Nova.rs, u pitanju je bila završna priredba svih četvrtih razreda ove škole na kojoj je prisustvovalo stotinak dece i četiri učitelja.
Sretna okolonost je što, navodi ovaj portal, sudeći po snimku, većina četvrtaka nije znala reči pomenute pesme niti su, očigledno, bili svesni o čemu ona govori.
 
Direktorka škole Zorica Đurić, koja je za ceo događaj saznala iz medija, rekla je za portal Nova.rs da je u pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao deci.
 
"U priredbi su učestvovala deca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pesme. Pesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti reči", kaže direktorka za Nova.rs, napominjući da niko iz kolektiva OŠ "Vasa Stajić" ne podržava govor mržnje prema bilo kome.
 
Opširnije čitajte na portalu Nova.rs.

Komentari 135

  • Novosadjanka

    06.07.2022 17:12
    Sram vas bilo na klevetanju
    Sram da bude sve medije i vas koji komentarisete a nemate blage veze ništa o uciteljici, đacima niti njihovim roditeljima! Ovo je dokaz koliko je čovek glup. Nema nama pomoći sve dok verujemo svemu što nam se plasirala u tzv.medijima.
    Tuga je kako lako dozvoljavamo da nas dele, svađaju za političke poene!!!
  • Pera Dzeremi Ron

    25.06.2022 22:40
    Srbija Dziberana
    Covece, kakva je seljana postala Srbija, ovde caruje takav primitivizam da su za nas ona sela u Africi mesto gde zive gospoda ljudi, obrazovani i nacitani. Ako nista drugo oni se prirodno ponasaju a mi kao da se takmicimo ko ce da bude veci dziber.
  • Зики

    25.06.2022 16:13
    За
    Ти би да се разграничаваш, у реду...Када си последњи пут био на Космету или послао смс поруку за Народне кухиње?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti