Zašto je učenje kodiranja korisno za decu?

Škola programiranja "Logiscool" namenjena je deci uzrasta od sedam do 18 godina.
Zašto je učenje kodiranja korisno za decu?
Foto: Logiscool
Nudi savremeni i međunarodno priznat edukativni program, efikasno razvijanje intelektualnih veština, savladavanje korisnog znanja, kreiranje kompjuterskih igrica i aplikacija, programiranje robota, potpuni doživljaj uspeha i održavanje stalne motivacije. 
Učenje se odvija u inspirativnom okruženju, u malim grupama, uz aktivnu upotreba engleskog jezika. Predavači su mladi i entuzijastični studenti i stručnjaci za programiranje. 
 
Škola obezbeđuje laptop za svakog polaznika i, na kraju kursa, uspešni učenici dobijaju međunarodni sertifikat.
 
"Način na koji podučavamo digitalnu pismenost i kodiranje je veoma važan. 'Logiscool' obraća pažnju na sve ključne detalje u procesu učenja tokom kojeg se grade celoživotne veštine i omogućava napredak u budućnosti. Naš pristup je po prirodi zabavan i verujemo da je to od suštinske važnosti kako bi deca uvek bila motivisana u učenju", ističe Žombor Roža, direktor školske mreže "Logiscool Srbija"
 
Na vrhu liste veština koje deca treba da poseduju u budućnosti su digitalna pismenost, računarsko kodiranje i engleski jezik. To su tri dragocene veštine koje im pomažu da se pripreme za digitalnu budućnost. Ako danas pogledamo otvorena radna mesta, primetićemo da oko 90 odsto poslova zahteva digitalnu pismenost, a to je veština koja zaista može već u detinjstvu da se savlada, i to kroz igru i zabavu.
 
Prilikom izrade projekata deca uče osnove programiranja, ali i razvijaju brojne intelektualne veštine, kao što su algoritmičko i logičko razmišljanje, koncentracija, kombinatorne veštine, sposobnost rešavanja problema, kritičko razmišljanje, vizuelna komunikacija, projektno razmišljanje... 
 
 
Osim toga, u proces kreiranja uključuju, a time i razvijaju, kreativnu i produktivnu maštu. Uče važne termine iz matematike, fizike, robotike i informacionih tehnologija. Tako učenici mogu da steknu sigurno znanje za poslove budućnosti, ali i samouverenost u digitalnom svetu.
 
"Razvili smo sopstvenu, edukativnu platformu svetske klase kako bi omogućili deci da uče kodiranje sa lakoćom i zadovoljstvom. Kompjutersko kodiranje stvara pomak kod učenika, pretvarajući pasivnog korisnika digitalnog uređaja u aktivnog kreatora digitalnih sadržaja. Naš nastavni plan kodiranja se konstantno razvija, a čini ga 800 lekcija koje su kreativne, profesionalne i podstiču da se prirodna znatiželja dece pretvori u koristan i efikasan proces učenja", naglašava Roža.
 
Kako otvoriti Logiscool školu
 
Otvaranje "Logiscool" škole kodiranja odličan je način da se pokrene stabilan i uspešan posao u oblasti obrazovanja za decu i tinejdžere. Sve veća potražnja za učenjem digitalnih veština, internacionalni brend, stalne inovacija i podrška osiguravaju da kupovina franšize "Logiscool" škole kodiranja vodi ka profitabilnom poslovanju od samog početka.
 
Sve više roditelja shvata neophodnost digitalnog opismenjavanja svoje dece. Digitalna pismenost postaje neophodna za učenje i profesionalni razvoj u svim oblastima života i rada. Kako potražnja za digitalnom pismenošću i veštinama kodiranja raste, tako potvrđeno uspešni "Logiscool" franšizni koncept biva sve bolje prihvaćen širom sveta.
 
Pored škola otvorenih u Subotici, Senti i Bečeju, "Logiscool" nudi mogućnost saradnje na otvaranju nove škole kodiranja u Novom Sadu. Više informacija o Logiscool franšiznom konceptu zainteresovani mogu dobiti pozivom na broj telefona 069 625 545.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti