Novaković o novom načelniku policije: Goran Radonjić nije deo rešenja, već deo problema

Više je razloga zbog kojih je poseta gradonačelnika i ministra policije novom v.d. načelniku novosadske policije "ružna i cinična", poručuje Predsednik GO Narodne stranke Borislav Novaković.
Novaković o novom načelniku policije: Goran Radonjić nije deo rešenja, već deo problema
Foto: 021.rs

Kako kaže, činjenica da su Miloš Vučević i Aleksandar Vulin posetili Gorana Radonjića, novog v.d. načelnika policijske uprave nije doprinela jačanju javne bezbednosti u Novom Sadu, već je reć o "klasičnom primeru protokolarnog paradiranja i političkog manekenstva".

"Drugo - podsećam da su na isti način, na početku svog mandata, 'podršku' od političara dobili i prethodni načelnici Milorad Šušnjić i Slobodan Malešić. Njihov mandat je okončan hapšenjem, pritvorom i krivičnim postupcima. Tako je Novi Sad doživeo javnu blamažu da mu dva zadnja načelnika policije dele pritvorske prostorije sa kriminalcima koje su do juče jurili", smatra Novaković.
Predsednik GO Narodne stranke dodaje da ceo Novi Sad zna da postoji "čvrsta sprega između vrhova gradske vlasti, čelnika javne bezbednosti i organizovanog kriminala", što je sada i potvrđeno.
 
"U Novom Sadu, na tragikomičan način, na udaru zakona su vodeći policajci i sitni kriminalci, dok potpuno zaštićeni ostaju ključni političari i krupni kriminalci. Alanfordovski rečeno: što manje kradeš, više nastradaš", kaže Novaković.
 
Novi načelnik, kako kaže, nije doveden da uvede red, već da nastavi sa "izopačenom praksom".
 
"Goran Radonjić nije deo rešenja nego deo problema, jer je i u mandatu prethodna dva načelnika zauzimao ključna mesta u novosadskoj policiji. Postavlja se logično pitanje kako je bilo moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Goran Radonjić napreduje?! Odgovor znaju i policajci i kriminalci: upravo je Radonjić u dogovoru sa lokalnom SNS vrhuškom selektirao predmete i određivao šta se "radi", a šta završava u fioci", poručuje Novaković.
 
Bilo koja velika korupcionaška afera aktuelne gradske vlasti, smatra Novaković, neće imati sudski epilog.
 
"Kompanija Galens može da odahne, jer će i dalje nekažnjeno biti privilegovana. Montop, firma Marka Bosanca Bosketa, bez zazora i bojazni dobijaće poslove od javnih komunalnih preduzeća, a Slobodan Milić Bocara će i ubuduće biti 'oficir za vezu' između građevinske mafije i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Dakle, u Novom Sadu je načelnik novi, ali su problemi ostali stari. Nažalost, naš grad je izgubio status mirnog i bezbednog mesta. Naprotiv, postao je eldorado korupcije i sigurna kuća za okorele kriminalce", kaže predsednik GO Narodne stranke u saopštenju za javnost.
  • Mira

    28.06.2022 12:19
    ISTINA
    Mali je ovo grad, u njemu sve se zna!!! Isplatio Urosevica kako bi sprao sa sebe ljagu. A kako ce da spere kuma Drmanca to cemo tek da vidimo. Tu se koplja lome!!! On i ovi sto su ga postavili su naredili i podrzali Drmanca (tadasnjeg nacelnika) da prebije autisticno dete u centru, a Radonjic svako vece seta sa tim istim batinasem, misli na svoj ugled i cast...
    Sta cemo Radonjicu sa prebijanjem na Bulevaru? Hocemo snimke da iznesemo da vide novosadjani kakvu su predstavu propustili???
    Jos jednom da ponovimo:
    1. Radonjic BATINAS prebio Urosevica, i momke na bulevaru (za ovo postoje snimci!) a ko zna sta je jos radio...;
    2. Radonjic ulizica Vučevićeva;
    3. Kruzevic mu zaposlio zenu u VV;
    4. Galens mu poklonili stan jer treba neko Boze moj da brani tatine sinove (da im novosadska policija bude licno obezbedjenje) i uteruje dugove.
  • Jole

    27.06.2022 17:14
    Neznalica
    @idealist
    Hahahahah koliko si smesan druze kad mislis da neko moze da postane nacelik tako sto tast ugriga!! Hahahah
    Smesniji komntar nisam procitao! Pa nije mu tast AV da to bude tako lako! Evo smejem se vec pola sata! A da li je Radonjic neznalica dokazace sam!
  • Idealist

    25.06.2022 11:07
    Prvi put da se složim sa Borinim mišljenjem. Em je neradnik em je totalna neznalica.Žali bože. Al Vujke vrti li vrti.Sve za zeta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.