Ukupno 793 Vidovdanskih nagrada za najuspešnije novosadske osnovce i srednjoškolce

Najbolji novosadski osnovci i srednjoškolci dobiće Vidovdanske nagrade, ali i bicikle kao poklon koji su obezbedili Grad i društveno-odgovorne kompanije.
Ukupno 793 Vidovdanskih nagrada za najuspešnije novosadske osnovce i srednjoškolce
Foto: 021.rs

Svečani prijem za đake biće u utorak, 28. juna, u Gradskoj kući s početkom u 11 časova.

U ovoj školskoj godini, đacima će biti dodeljeno 783 Vidovdanskih nagrada, ali i 10 nagrada koje se dodeljuju na osnovu zaključka gradonačelnika za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim takmičenjima u oblasti sporta i umetnosti, a koje ne organizuju ministarstva.

Istog dana, predveče, najboljim osnovcima i srednjoškolcima biće dodeljeno 55 bicikala na centralnom platou na Štrandu.
 
Đaci će prisustvovati i kratkoj obuci vožnje bicikla, koju će održati aktivisti Novosadske biciklističke inicijative. 
 
Vidovdanska nagrada zvanično je ustanovljena 2015. godine kao vid dodatne stimulacije učenika osnovnih i srednjih škola u gradu koji su postigli izuzetne rezultate na zvaničnim državnim takmičenjima. Podrazumeva i novčanu nagradu, za koju Grad izdvaja sredstva svake godine.
  • Pera

    30.06.2022 00:01
    @Ns Netačno
    Možete porediti spiskove sa finala Kengura i dobitnika Vidovdanske da se uverite da ne dobijaju sva deca. Meni su u školi rekli da je istekao rok za prijavu za Vidovdansku nagradu, a otišao sam dan posle finala Kengura do njih.
    Kako je onda neko dete moglo da dobije?
  • Ns

    29.06.2022 15:09
    Netacno
    Deca dobijaju Vidovdansku nagradu i za Mislišu i za Kengura.
  • @ova prepametna

    29.06.2022 09:31
    Odmah da ti odgovorim brate, dete mi je uvek išlo samo na redovne časove, možda par časova pred maturu , kad je sam tražio, jer nešto nisu stigli da obrade na času. Nastavnici često ofrlje spremaju učenike za takmičenja, posebno one koji su im označeni kao "dobitna kombinacija"-sina su samo prijavili na opštinsko u osmom, nisu ni održali školsko iz fizike, i dali mu oko 200 zadataka sam da se spremi, za tipa nedelju dana.
    Tako da ne lupaj, svega ti, o nečemu što ne znaš kako ide.

    problem privatnih časova leži u tome zašto su potrebni uopšte- đe je ba zapelo sa redovnim časovima i koliko roditelj ima volje i snage da s eposveti detetu, i da objašnjava umesto nastavnika.
    Žao mi je što si prepun mržnje. zaista žao. I nadam se d ataj otrov ne širiš naokolo.
    Ono što sma napisala jeste da:
    nastavnik objasni na redovnim časovima. Uradi čas ili dva pripreme za takmičenja, čast izuzecioma i onima koji su predani i pedagozi u ovom smislu. Samo dete zaslužuje svaku nagradu jer ono tamo radi zadatke, ono se tamo rpeznojava, ono tamo preživljava traume od nadrndanih nastavnika koji dežuraju ili onih koji pregledaju testove, ono tamo često bude ponižavano ili ćuškano od istih tih nastavnika ili njihovih kolega koji bi posle da s ei oni negde nađu na nekoj nagradi.
    Jok.
    Nagrada je uvek samo detetova.
    ne mamina, tatina, nastavnikova.
    Detetova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti