Sremski Karlovci danas i sutra dobijaju biste Đorđa Stratimirovića i Petra Velikog

Bista Đorđa Stratimirovića u porti Donje crkve u Sremskim Karlovcima biće otkrivena u četvrtak, 30. juna.
Sremski Karlovci danas i sutra dobijaju biste Đorđa Stratimirovića i Petra Velikog
Foto: 021.rs

Stratimirović je bio vrhovni vojni komandant Srpske Vojvodine i prvi predsednik Glavnog odbora srpskog naroda. 

Ova bista nalaziće se na manje od 15 kilometara udaljenosti od spomenika "Apoteoza Srpske Vojvodine" koji će biti postavljen kod novosadske Železničke stanice, a u okviru kog će se nalaziti i figura Đorđa Stratimirovića. 

Podsetimo, Stratimirovićevi posmrtni ostaci su krajem avgusta prošle godine vraćeni u Srbiju nakon čega su sahranjeni u porti sremskokarlovačkog manastira. 
 
Inače, Sremski Karlovci danas, 29. juna, dobijaju i bistu Petru Velikom. Kako je 021.rs pisao, procedura odobravanja postavljanja ove biste bila je vrlo kratka, a njenu hitnost naglasio je i predsednik opštine Aleksandar Stojkečić. 
  • K. R

    29.06.2022 17:27
    K. R
    Ako treba nekom spomenik tosu Leopold i Marija Terezija jer danije bilo njih nebi bilo ni nas! Vec kada placamo imamo prava da biramo a oni sunam najblizi!!!
  • Steva

    29.06.2022 16:59
    sramota je kako nam dobro ide
    Dobro, a kada ćete da podignete spomenik Sandokanu a mogli bi i Kasdandri jedan spomenik da postavite u dvorskoj bašti,recimo.
  • 002211

    29.06.2022 12:02
    Dajte više umetničke monumente, a ne političke!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti