Begečani se žale da se ne odnosi baštenski otpad, "Čistoća" kaže da će sav otpad biti odnesen

Stanovnici Begeča poslednjih dana požalili su se redakciji 021.rs da baštenski otpad nije uklanjan poslednja dva meseca.
Begečani se žale da se ne odnosi baštenski otpad, "Čistoća" kaže da će sav otpad biti odnesen
Foto: Pixabay

Kako kaže jedna građanka, ekipe "Čistoće" nisu videli veoma dugo, a propuštene su barem četiri posete s ciljem uklanjanja baštenskog otpada.

To je dovelo do bojazni da dođe do zapaljenja otpada.

"Veoma je toplo i biće sve toplije narednih dana. Očekujemo najgore, da se taj otpd zapali jer je dovoljno samo da neko baci opušak, to je takav otpad da će se brzo širiti i u opasnosti će biti kuće, placevi. Zvali smo 'Čistoću' nebrojeno puta i, kad smo uspeli da ih dobijemo, rečeno nam je da nema kapaciteta da se pokrije Begeč", kaže jedna građanka za naš portal.
 
Pojedini neodgovorni građani, kaže ona, redovno pale svoj baštenski otpad, navodeći kao razlog to što se isti otpad taloži i ne odnosi.
 
Na pitanje 021.rs kako funkcioniše odnošenje baštenskog otpada u prigradskim naseljima, a naročito u Begeču, u JKP "Čistoća" za 021.rs poručuju da je uklanjanje otpada iz ovog naselja "u toku".
 
"Program uklanjanja ove vrste otpada za tekuću godinu ustanovljen je početkom marta meseca, a troškove njegove realizacije snosi JKP 'Čistoća'. Koristimo svaku, pa i ovu, priliku da zamolimo sugrađane da ne odlažu velike količine baštenskog otpada zato što dolazi do zastoja i kašnjenja u drugim mestima. Napominjemo da se odlaže baštenski otpad čija zapremina ne prelazi jedan kubni metar, da rastresit otpad bude spakovan u džakove, a grane vezane u snopove", navode u "Čistoći".
 
U preduzeću dodaju da će baštenski otpad iz svih prigradskih naselja i njihovih delova biti uklonjen u narednim danima.
 
U nastavku možete da pogledate zvaničan kalendar odnošenja baštenskog otpada za 2022. godinu, koji je javno objavljen na sajtu JKP Čistoća" te da, u skladu s njim, ispratite da li je otpad uklonjen.
 
  • Ledincan ljuti

    01.07.2022 20:09
    Zašto nije odneto smece iz Ledinaca? Bastenski smo bacili u potok…moracemo i ovo. Ili da odnesemo njima ispred vrata?
  • Dzoka

    01.07.2022 10:07
    @jovan
    Laž! Cistoca je dobila ogromne količine novca ali je sve pokradeno. Prebrojite kamione koji stoje parkirani jer nisu ispravni…proverite i koliko vozila im je grad poklonio. Problem je sto ih ne održavaju. Na papiru jesu popravljani ali ne i u stvarnom svetu. Npr na fakturi Generalna a ustvari motor samo opran. Alnaser komada 5 za jedan kamion…i tako još mnoge druge kombinacije. Lopovska posla!
  • jovan

    30.06.2022 23:03
    Nema kamiona
    Gradonačelnik nije stigao da obezbedi dovoljan broj kamiona za odnošenje smeća, jer se bavi velikim investicijama u gradu, odnosno sa velikim investitorima. Ima preča posla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.