Za 442 miliona dinara prodati ostaci Neimara: Zgrada gradske uprave i mogući deo Novog Sada na vodi

"Aleksandar gradnja" je u stečajnom postupku za 442 miliona dinara kupila nekretnine Neimara kod Mornarice na Limanu, što je lokacija koja bi trebalo da bude deo "Novog Sada na vodi", saznaje 021.rs.
Za 442 miliona dinara prodati ostaci Neimara: Zgrada gradske uprave i mogući deo Novog Sada na vodi
Foto: 021.rs
Ovom kupovinom ostatka Neimara "Aleksandar gradnja" je postala i vlasnik zgrade u Stevana Branovačkog 3, u kojoj je smeštena Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije.

Kako je za 021.rs potvrdila stečajna upravnica Mirjana Kićanović, kupac je već uplatio novac i sada treba stečajni sudija da donese odgovarajuće odluke. Kada kupovina bude pravosnažna, "Aleksandar gradnja" će biti vlasnik nepokretnosti na Bulevaru despota Stefana 9 i Stevana Branovačkog 3, ali i strana u sudskim postupcima pošto postoje tužbe države oko vlasništva nad imovinom nekadašnjeg novosadskog građevinskog giganta.

Ona je dodala da su poverioci dali saglasnost na prodaju ove imovine, koja je bila procenjana na preko 828 miliona dinara, tako da su dalje priče oko zgrade u Stevana Branovačkog gde sedi jedna gradska uprava nešto što "Aleksandar gradnja", Grad i Republika treba sami da reše. 

Ovom kupovinom više hiljada kvadrata firma "Aleksandar gradnja" će značajno povećati prostor koji poseduje na Limanu i na Bulevaru despota Stefana, jer od ranije već imaju neke parcele.
 
Mada je bilo indicija da bi kupac mogao da bude i Grad Novi Sad, njegove ponude nije bilo.
 
Naime, očekivalo se da će Gradu ova licitacija Neimara biti interesantna, jer su se prodavali i sudski sporovi oko četiri nepokretnosti koje su nedaleko od Kineske četvrti i kasarne. Prema planovima urbanista, ovaj prostor bi u budućnosti bio namenjen za stambeni kompleks, što opozicija i aktivisti predstavljaju kao deo spornog projekta "Novi Sad na vodi", a vlast kao pozitivan projekat "Podunavlje".
 
Takođe, u zgradi u Stevana Branovačkog 3 smeštena je Uprava za građevinsko zemljište i investicije. Grad je prvobitno, na osnovu sudskog poravnanja, ovaj objekat dobio u vlasništvo, ali je u ponovljenom sporu vraćena nekadašnjem Neimaru. Potom je došlo do stečaja i spor je ostao nerešen, a Grad, kao poverilac, ima nameru da kupi zgradu. Osim toga, Novi Sad je još ranije Privrednom sudu dostavio pismo o namerama za kupovinu ove zgrade i za to je bilo obezbeđeno 239 miliona dinara u budžetu.
  • Gojko

    01.07.2022 20:20
    Neimarci
    Oće li sad stari radnici dobiti dugovanja
  • Dejan

    01.07.2022 08:21
    НС на води
    Ја не видим ниједан раглог зашто је овде неко против НС на води, треба град да се модернизује и улепша...реално сада је НС лепши него пре, а биће још лепши са неколико оваквих инвестиција тј пројеката.
  • Student

    30.06.2022 17:42
    To sto grad nije dao ponudu,a postoji potpuno jasan javni interes,jeste klasican primer trgovine uticajem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti