Prvi julski petak pred Novosađanima: Daj nam hlada!

Pravi letnji i prvi julski petak je pred nama i već je vreme da se psihički pripremamo za traženje hlada u gradu u kom ga je sve manje.
Prvi julski petak pred Novosađanima: Daj nam hlada!
Foto: 021.rs

Hlad neće biti dovoljan, pa će i klime raditi punom parom, a koristiće se i drugi metodi za raslađivanje.

Dobra vest je što je ovo poslednji radni dan u nedelji, a i što će nas možda u subotu rashladiti poneki pljusak.

Pred vama je kratak vodič za preživljavanje, za sada, najtoplijeg dana u godini.
 
Vreme
 
Kao što smo već pomenuli, petak će u Novom Sadu biti sunčan i vreo.
 
Duvaće slab promenljiv vetar. Minimalna temperatura biće 21, a maksimalna 37 stepeni. Indeks UV zračenja biće visok, tako da potrudite se da izbegavate sunce u periodu kada je najjače i obavezno nanesite zaštitu.
 
Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na sve osetlјive osobe, naročito na srčane bolesnike, astmatičare i hipertoničare. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. Očekivane meteoropatske reakcije su umor, razdražlјivost i smanjena koncentracija.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Kao što smo naveli, klima uređaji su ovih dana neophodni za tolerisanje vrućine, ali u nekom periodu deo građana neće moći da ih koristi. Reč je o zaposlenima u "Moj most NS" i SZR "Solarov". Ove dve firme bez struje će biti od 8 do 14 časova.
 
A čisto da vas podsetimo na radove u centru koji će trajati naredne dve godine, zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 10 do 14 časova biti Ulica Modene i deo Ulice Ilije Ognjanovića (od Ulice Modene do Bulevara Mihajla Pupina). U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Trase autobusa GSP-a na linijama 42 i 43, kroz Kisač, promenjene su od ponedeljka, 30. juna zbog izgradnje kanalizacije u delu Ulice 13. oktobra, od Ulice dr Janka Gombara do Štefanikove ulice. Kako će saobraćati autobusi čitajte OVDE.
 
Obnavlja se kolovoz u Ulici Račkog u Petrovaradinu, te se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. 
Gde ići?
 
Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci od 18 časova, pa sve do ponoći.
 
Ovogodišnji Blokstok okupiće novosadske bendove u dva festivalska dana, sutra i u subotu, u Železničkom parku. Provod će u petak pokrenuti novosadski bend Neon. Slede nastupi Šinobusa, sastava Pero Defformero, Love Hunters-a i, za kraj, kultnog benda Atheist Rap.
 
Autorsko vođenje kroz izložbu "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz" održava se u petak u Galeriji Matice srpske. Početak je u 19 časova.
 
Umetnik Ranko Vukeljić od 1. jula do 8. avgusta u Kulturnoj stanici Eđšeg približiće publici svoj poetsko-realistični izraz kroz postavku svoje izložbe. Na svečanom otvaranju izložbe "Dunav od iskona", u petak 1. jula u 19 časova održaće se i  nastup pijaniste Mirka Jorgovića koji će izvesti delo "Neoplantika" Milutina Popovića Zahara. 
 
Promocija knjige "Laibach 40 godina večnosti", Teodora Lorenčića, koja će se održaće se u knjižari "Zenit" od 19.30h. O knjizi će govoriti Ivan Novak (Laibach), Teodor Lorenčić (autor) i Gordana Milosavljević Stojanović (urednica).
 
Promocija novog audio izdanja "Novo u popularnoj muzici", posvećenog stvaralaštvu novosadskog kompozitora Đorđa Markovića održaće se u Crnoj kući u 20h.
 
Bend Methadone Skies nastupiće u SKCNS Fabrici u 20 časova, a uz njih će, kao predgrupa, nastupiti novosadski bend Lednik.
 
U  petak u 21 sat, u Parku Prisajedinjenja (Dunavska 35-37) novosadska publika moći da čuje koncert "Zarđalog orkestra" koji čine muzičari iz Novog Sada i Graca.
 
"Dragi Bravo" žurka održava se u Hali 2 Novosadskog sajma. Početak je u 21 čas.
 
Događaj "DNK: Dreg Dodole + žurka" biće održan u domu b-612 od 21 čas.
  • Cluffas

    01.07.2022 08:16
    Ako neko ima drvo u okolini zgrade neka javi zelenilu I oni ce to saseci.
  • B. J

    01.07.2022 07:56
    B. J
    Meni netreba! Imam komforan stan u novogradnji,klimatizovan,prelepu terasu sa pogledom na grad! Ako bas,pozelim odem na bazen ili na Frusku Goru ali retko!!! Koce da sipci na 50 stepeni!!!
  • Nije baš

    30.06.2022 20:54
    Većini očigledno hlad ne treba. Da im treba, ne bi kupovali betonske kokošinjce okružene sa još betona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti