Naučiti decu da kodiraju znači pripremiti ih za budućnost

U današnje vreme je potpuno očekivano da deca koriste računare, tablete, pametne telefone i da slobodno vreme provode u virtualnom svetu igrajući igrice ili kreirajući multimedijske sadržaje.
Logiscool obrazovni program odvija se baš u tom miljeu u kojem današnja deca najviše uživaju jer, kako objašnjava direktor Žombor Roža, u ovoj školi mališani samostalno ili u timskom radu kreiraju i programiraju kompjuterske igrice, telefonske aplikacije, programe ili animacije.
"Prilikom izrade projekata deca uče osnove programiranja i razvijaju brojne intelektualne veštine, poput logičkog razmišljanja, organizacije, koncentracije, rešavanja problema i kombinatorne veštine, a takođe razvijaju kreativnost i maštu. U našem programu na značaju dobija i teorijsko znanje koje deca stiču na predmetnim časovima u školi. Tako, na primer, prilikom kreiranja jedne igrice koja se odvija u moru, deca praktikuju znanje iz fizike, konkretno Arhimedov zakon. Smatramo da je vrlo važno da deca dožive uspeh i postanu otvorena i hrabra da pokrenu svoje ideje. To će imati pozitivan učinak čak i na njihove rezultate u školi, a kasnije i u profesiji", kaže Roža.
U Logiscool-u deca rade ono što najviše vole: provode vreme uz kompjuterske igrice. Ali ne samo da se igraju - ovde stvaraju svoje igre. I dok uče glavne principe kodiranja, stiču najvažnije veštine budućnosti: rešavanje problema, logičko razmišljanje, kreativnost, izdržljivost i još mnogo toga. 
 
Svojom jedinstvenom, zaštićenom obrazovnom platformom i skalabilnim nastavnim planom i programom, Logiscool može prilagoditi nastavu uzrastu, nivou znanja i brzini učenja učenika i na taj način maksimizirati nivo zadovoljstva, kako za decu tako i za njihove roditelje. Nudeći kurseve, kampove i druge programe u vezi sa kodiranjem, robotikom i digitalnom pismenošću za decu uzrasta od sedam do 18 godina, Logiscool ima najraznovrsniji portfolio usluga u sektoru obrazovanja za kodiranje za decu.
 
Što ranije omogućimo deci da zakorače u svet kodiranja, veće su šanse da će od pasivnih konzumenata raznih objava na internetu postati odgovorni i kreativni stvaraoci digitalnih sadržaja. Naučiti ih kodiranju u ranom uzrastu, znači pripremiti decu za budućnost.
 
Posvećeni važnosti pripreme dece širom sveta za digitalno doba, Logiscool traži franšizne partnere koji bi želeli da naprave razliku u svom okruženju, koristeći ovu dobru, sadržajnu i profesionalnu poslovnu priliku. 

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti