Dom zdravlja "Novi Sad": Za lekarsko uverenje za škole i fakultete potrebno zakazati lično

U Domu zdravlja "Novi Sad" u toku je izdavanje lekarskih uverenja za upis u srednje, više škole i na fakultete.
Dom zdravlja "Novi Sad": Za lekarsko uverenje za škole i fakultete potrebno zakazati lično
Foto: 021.rs
Pregledi se rade u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti na Limanu, na Bulvaru cara Lazara 77, na II spratu (javiti se u sobe 244 i 245).
Kako kažu u Domu zdravlja, sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno, svu medicinsku dokumentaciju koju dete poseduje, dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta, pasoš) i zaštitnu masku.
 
 
Zbog očekivanih gužvi od danas, 4. jula pregledi se zakazuju. Treba doći lično na info pult objekta na Limanu od 7 do 13:30 časova, radi dobijanja termina pregleda. 
 
Po nalogu Ministarstva prosvete, lekarska uverenja za srednje škole se šalju elektronskim putem.  
 
Lekarska uverenja se naplaćuju prema cenovniku Doma zdravlja "Novi Sad" koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.
  • Jelica

    12.07.2022 14:48
    Sodoma i gomora
    Moze im se!!!!
    Sodoma i gomora!!!
    Stroge kontrole treba poslati za takvu ustanovu od koje svi gradjani zavise!!
    Ako ne znas "upravu" ugasio si
  • Svetlana NS

    05.07.2022 10:50
    Naplaćuju prepis
    Izmišljaju sebi posao da bi to naplatili. Zar lekar opšte prakse ne može izdati uverenje? Šta radi komisija? Šta pregleda? Prepiše ono što lekar opšte prakse napiše.
  • maca

    04.07.2022 15:46
    Idite za iste pare drugde
    Sto u domu zdravlja naplacuju ?njih mi finansiramo preko RFZO i tteba besplatno da izdaju uverenja jer svi mi imamo svog lekara ,pod moranje je bilo izjasniti se za izabranog pedijatra ili lekarw opste prakse i taj izabrani lekar sad treba da izda lekarsko uverenje jer poznaje pacijenta i na njega i dobija platu ( secate li se cuvene kapitacije tj plata ce biti prema broju pacijenata koji im se prijave )
    Ako placate,platite nekom privatniku specijalisti medicine rada jer em cete bez cekanja
    i prvog odlaska kod izabranog lekara po izvod iz kartona pa kod lekara medicine rada , uraditi en pokazati Domu zdravlja N Sad da imate mozga !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.