Exit za 021.rs: Dobili smo uveravanja da će slova "Z" biti prekrečena, protivimo se ispisivanju

Organizatori Exit festivala za 021.rs poručuju da se protive ispisivanju slova "Z" na Varadinskom mostu i u njegovoj okolini.
Exit za 021.rs: Dobili smo uveravanja da će slova "Z" biti prekrečena, protivimo se ispisivanju
Foto: 021.rs

Slova su ispisana pred sam početak najposećenijeg festivala u Srbiji.

Kako navode u Exitu, dobili su i uveravanja od nadležnih institucija - od Grada Novog Sada da će slova "Z" biti prekrečena, a od policije da će slični pokušaji biti sprečeni.
 
"Exit od svog osnivanja poziva na mir i naravno da se protivimo ovom činu koji ima za cilj da u negativnom svetlu predstavi festival, Novi Sad i Srbiju, kao i svakom činu koji raspiruje nacionalnu mržnju i podstiče na agresiju bilo koje vrste. Exit će i ove godine tokom festivala jasno i glasno poslati mirovne poruke, koje će javnost i posetioci iz celog sveta moći da vide iz prve ruke", poručuju u Exitu za 021.rs.
Dodaju da su na festival oduvek dobrodošli gosti iz celog regiona i svih krajeva sveta.
 
"Uključujući i Ruse i Ukrajince, za sve njih Exit je druga kuća i mi smo ponosni na to što su na Tvrđavi tokom festivala jedino 'oružje' ljubav i osmeh", zaključuju u organizaciji festivala.
 
Podsetimo, tokom noći između utorka i srede na Varadinskom mostu, keju, u ulicama Starog grada, te u delu Gradića, što je prostor kojim prolaze posetioci festivala, ali i na kom se okupljaju pre odlaska na Petrovaradinsku tvrđavu, ispisan je veliki broj slova "Z", koja predstavljaju simbol ruske agresije na Ukrajinu. 
  • Z o r a n

    07.07.2022 17:03
    Ma sta ima veze, slovo kao i svako drugoo
  • Oskar Skrinjar

    07.07.2022 15:43
    Meni svejedno
    Ja uopste ne podrzavam Rusiju i njenu agresiju na Ukrajinu ali mi to "Z" mnogo i ne smeta. Stranci sa Zapada ionako jako malo dolaze u Srbiju u poslednje vreme (izuzetak su penzioneri iz tih zemalja kojima je dosadno u zivotu pa `ajde malo da vide tu rupu od Srbije) a to "Z" mi daje dodatnu snagu da sto pre smugnem iz ove zemlje.
  • Zeka

    07.07.2022 15:16
    Bravo
    Još rađanju majke Obiliće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti