PSG: Novi Sad izgleda kao proruski ratni poster, što pre privesti članove "molerske brigade"

Gradski odbor Pokreta slobodnih građana, povodom ispisivanja slova "Z" na Varadinskom mostu i u okolini, poručuje da su Novosađani i Novosađanke opet bili izloženi "akcijama molerske brigade".
PSG: Novi Sad izgleda kao proruski ratni poster, što pre privesti članove "molerske brigade"
Foto: 021.rs

Kako navodi poverenik PSG-a za Novi Sad Miroslav Ferenčak, Novi Sad ne treba da bude grad koji propagira rat. 

"U trenutku kada treba da se održi Exit, jedan od najvećih evropskih festivala koji je upravo nastao na osnovama borbe protiv režima koji je Srbiju besomučno gurao u ratove devedesetih, mi danas imamo pojedince koji nekažnjeno slave stradanje nevinih. U trenutku kada u Novi Sad treba da dođu hiljade turista iz različitih delova Evrope, pa i sveta, naš grad izgleda kao proruski ratni poster", poručuje Ferenčak.

Zahtevaju da novosadska policija što pre identifikuje i privede vinovnike ovog događaja, te da "novo rukovodstvo novosadske policije na taj način pokaže da štiti imovinu svih Novosađana i da ne služi bilo čijim interesima".
 
"Na kraju, pozivamo gradske čelnike da zapravo pokažu evropske vrednosti, i to kada se ponose da su evropska prestonica kulture, i da osude rusku invaziju na Ukrajinu, kao i način izražavanja podrše istoj koji oštećuje imovinu svih Novosađanki i Novosađana", zaključuje Ferenčak.
  • Z ar mislite da

    08.07.2022 02:09
    Zar neko misli da ovo nije uradjeno bez direktne podrske drzave i "sluzbe", kao i svaka organizovana huligansko molerska delatnost...uz kameru na svakih 100m sve se zna...kad se hoce da se zna . Samo cekam gradonacelnika da to nekako opravda kao i dosadasnje unistavanje fasada.
  • Maja

    07.07.2022 11:04
    Samo sarajte
    Nadam se da ce do EXITa isarati ceo grad, da turisti lepo vide ko smo i sta smo i gde su dosli.
  • ma naravno

    06.07.2022 22:39
    @limanac
    Kojih 80%? To si nesto sanjao? Sto bi rekla stara: sto je babi milo, to joj se i snilo. pre ce biti 55% od 50%. Rusili smo i Milosevica iz dva puta. Odzvonilo je i tim tvojima. Opametice se ona gomila koja je mislila da je bojkot izbora dobra ideja, pa ces da vidis sta je stvarna volja 80% naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.