"Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata": Ispisivanje slova "Z" sraman fašistički čin

Neformalna grupa građana "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata" ocenila je danas ispisivanje oznaka "Z" po novosadskim ulicama kao "sraman fašistički čin".
"Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata": Ispisivanje slova "Z" sraman fašistički čin
Foto: 021.rs
U zajedničkom saopštenju ta grupa i humanitarno udruženje "Golub miru" naveli su da je ispisivanje slova koje simboliše ruski napad na Ukrajinu, neposredno uoči početka muzičkog festivala Egzit, "drzak izazov gradu Novom Sadu i celoj Srbiji".
"Poruka ljudi koji su to uradili je jednostavna: nećemo ovde muziku, strane goste, leto, ljubav i prijateljstvo već hoćemo diktaturu, rat i ubijanje. Ovu poruku su fašisti, preko medjunarodnih medija koji će doći na Egzit, želeli da pošalju celom svetu, naravno poistovećujući se u ime cele Srbije", stoji u saopštenju.
Zatražili su od gradskih vlasti Novog Sada da uklone sva preostala slova "Z", pronađu i kazne odgovorne za ispisivanje tih grafita i da ubuduće "ne dopuštaju crtanje simbola ubijanja i nasilja po ulicama i zgradama" tog grada.
 
Nadležne gradske službe u Novom Sadu počele su danas popodne da uklanjaju oznake "Z", tako što belom fabrom ispisana slova prefarbavaju sivom farbom pa na mestu gde je bio grafit sada stoji sivi kvadrat.
 
Na pojedinim mestima preko sive farbe se i dalje ocrtava belo slovo "Z".
  • Dejan

    07.07.2022 20:30
    Haos
    Srbija je u glibu fašizma već 30 godina.
  • Frajko

    07.07.2022 17:04
    Zzzzz
    Mislim koga realno boli ...... za EU i Zapad.... Ali realnooo....
  • Лиманац

    07.07.2022 16:30
    ’Фашистички чин’?
    Доста више са релативизацијом појма ’фашизам’ од стране скупине која на својим протестима не може да окупи двоцифрен број људи!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti