Uskoro popravke na Mostu slobode: U planu radovi koji će trajati i do 10 meseci

Novi radovi na održavanju Mosta slobode uslediće u narednim mesecima, a obuhvatiće sanacije, montaže, asfaltiranja i antikorozivnu zaštitu na obe strane mosta.
Uskoro popravke na Mostu slobode: U planu radovi koji će trajati i do 10 meseci
Foto: 021.rs
Reč je o trećoj, obimnoj fazi održavanja Mosta slobode, koja dolazi nakon dve prethodne i takođe obimne faze na održavanju.

Radovi vredni više od 33 miliona dinara sa kameničke strane obuhvatiće sanaciju silazne spiralne rampe, asfaltiranje i peskarenje, antikorozivnu zaštitu pešačkih ograda i instalaciju novih odbojnih ograda uz pešačke staze.

Obuhvatiće i sanaciju spoja rampe i konstrukcije mosta, izradu prelazne ploče na počecima rampi, sanaciju pešačkih staza od spiralne rampe ka tunelu s obe strane mosta, a betonski ivičnjaci uz pešačke staze biće porušeni i postavljeni granitni ivičnjaci na sloju cementnog maltera.
 
Na srednjem delu mosta ukloniće se rastinje i šiblje. 
 
Sa novosadske strane Mosta slobode uradiće se antikorozivna zaštita svih površina unutrašnjosti glavnih nosača, te ugradnja novih dilatacionih spojnica.
Očekivanja nadležne Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije su da će radovi trajati oko 10 meseci. U toku je tender za izbor izvođača radova, koji se zatvara 27. jula.
 
Druga faza se izvodila prošle godine, a obuhvatila je radove sa kameničke strane mosta. Sanirane su kolovozne ploče i konzole mosta u dužini od 246 metara, uklonjena korozija i postavljena zaštita, popravljene pešačke i odbojne ograde i uklonjeno rastinje ispod mosta.
  • Јелица

    25.08.2022 09:08
    Шта ће бити
    Тунел није опран од 1999. а за коров нек ангажују 2 козе преко студентске задруге
  • Markes

    10.07.2022 20:28
    Pešačka staza
    Trebali bi kad već sredjuju da urade i stazu sa sremske strane od mosta do fakulteta i postave rasvetu. Kroz tunel je zabranjeno a postojeća staza je horor.
  • AL

    09.07.2022 21:21
    Biciklisticka staza!!!
    Ovaj most i ovaj grad zasluzuju biciklisticku stazu, molim nadlezne da razmisle o tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti