Sa Petrovaradinske tvrđave u tri dana Exita odneto 38 tona smeća

Radnici "Čistoće" su, nakon treće noći Exita, sakupili i otpremili kamionima na Gradsku deponiju oko 14 tona smeća.
Sa Petrovaradinske tvrđave u tri dana Exita odneto 38 tona smeća
Foto: 021.rs
To je ukupno 38 tona nakon tri dana Exit festivala.
 
Otpad se, kako kažu u "Čistoći", transportuje na trake za razvrstavanje, a dalje se, nakon baliranja, predaje reciklerima.
"Zadovoljstvo nam je što posetioci festivala koriste postavljene posude za otpad čime nam u velikoj meri olakšavaju jutarnje aktivnosti", kažu u "Čistoći".

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju radi 100 radnika ovog preduzeća, dok je neposredno ili posredno u kompletnu organizaciju posla uključeno oko 150 zaposlenih u "Čistoći".

  • Biba

    11.07.2022 07:24
    prašina uz ivičnjake
    Novi Sad je potpuno zapišten grad. Najviše to čovek primeti kada se vrati iz nekih zemalja gedd je posetio gradove u kojima je trava na predviđenim travnjacima, sveće na predviđenim mestima, uglovi oko ivičnajka i kolovoza očišćeni. U Novom Sadu trava raste zajedno sa zemljanim i blatnjavim/prašnjavim površinama, cveće tu i tamo nemaštovito i decenijama u nazad aranžirano na zastareo način (u nekim evropskim gradovima se imitira prirodno okruženje i poljsko cveće na livadama), uz ivičnjake gomila prašine, zemlje i spontano izraslih žbunova. Mislim ima zaposlenih ljudi koji bi to mogli da sređuju, ali lepše je sedeti po kancelarijama.
  • Goran

    11.07.2022 05:41
    A koliko droge je nadjeno a koliko je moglo da se nadje
  • Gloginje

    11.07.2022 00:16
    samo jako!
    Važno je napomenuti da su sve plastične kante razbili jer su "siti" pražnjenja smeća.. I posle 5 snimaka koja su poslata direkciji gradske čistoće niko nije reagovao... Kada odete da pitate "kada mogu kante da se zamene" na kraju sledećeg meseca je odgovor... Tako je od 2020... Toliko o gradskoj čistoći! Sram vas bilo!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.