FOTO Aktivisti poslednjeg dana Exita na most okačili: "Save the Šodroš" i "Stop deforestation"

Grupa građana večeras je, poslednje večeri Exita, sa Varadinskog mosta razvila dva transparenta.
FOTO Aktivisti poslednjeg dana Exita na most okačili: "Save the Šodroš" i "Stop deforestation"
Foto: 021.rs
Na transparentima je na engleskom jeziku pisalo "Save the Šodroš" (Spasimo Šodroš) i "Stop deforestation" (Stop seči šuma).
Reč je o aktivistima koji od 12. juna dežuraju na Šodrošu i koji su organizovali kamp u kom priređuju različite aktivnosti i tribine, dok istovremeno blokiraju prilaze kamionima i građevinskim mašinama. 
 
Ovi aktivisti su 27. juna prijavili bespravnu seču na Šodrošu i zahtevali od "Vojvodinašuma" da pokrene zvanični postupak i istragu, da evidentira nastalu štetu i preduzme sve ostalo što je u nadležnosti po zakonu. Međutim, to javno preduzeće nije reagovalo. Zbog toga su aktivisti pre nekoliko dana blokirali ulaz u "Vojvodinašume", o čemu više OVDE.
Inače, ovo nije prvi transparent koji je tokom Exita razvijen sa Varadinskog mosta. Prvog dana festivala članovi Srpske radikalne stranke okačili su transparent "EU go home, Serbia - Russia that is our union!".
  • tomy

    13.07.2022 11:17
    "Kuku" nama!!!

    Šta da radimo sa bespravno podignutim vikendicama!!?
  • Joca

    13.07.2022 10:25
    @Slavko
    Još bolje što nisi razumeo, iovako ne bi mogao da se izboriš sa tim informacijama!

    Još neko se u komentarima pitao oko određenog člana na transparentu... Nije mi jasno zašto su ga stavili. Po svim gramatičkim pravilima, isti ne bi trebao da bude tu.
  • Vladan

    12.07.2022 07:47
    @Teodosije III

    Slobodno vi pravite most - u nekom drugom pravcu. A ako vam toliko smeta zagađenje, ostanite na svojoj strani pa ga neće biti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.