Da li stiže na čelo SNS: Vučević viđen za novu stranačku funkciju, ali je "zaljubljen u svoj posao"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević trenutno ne vidi sebe na čelu Srpske napredne stranke umesto aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića, niti je, kaže, o tome s njim razgovarano.
Da li stiže na čelo SNS: Vučević viđen za novu stranačku funkciju, ali je "zaljubljen u svoj posao"
Foto: 021.rs
U vezi sa novim navodima da je favorit za mesto lidera naprednjaka, Vučević za 021.rs poručuje da o ovoj temi ne želi da prejudicira, niti da zvuči "poltronski".
 
"Kad god to i kažem, uvek se protumači da je poltronski. Ja mislim da Aleksandar Vučić ne treba da odlazi sa mesta predsednika Srpske napredne stranke, posebno ne u ovim okolnostima. U ovim sveopštim, haotičnim svetskim okolnostima mislim da to nije dobro za stranku, a nije dobro ni za državu budući da će izbornom voljom građana SNS verovatno predvoditi novu vladu i biti odgovorna za najveći broj opština i za Vojvodinu. Čuo sam sinoć da je predsednik ponovio da želi da se povuče. Videćemo kad budemo razgovarali u stranačkim organima", navodi Vučević za 021.rs.

Dodaje da ni po jednom stranačkom pitanju sa njim kolege nisu razgovarale, te da je zadovoljan svojim poslom i funkcijom.

"Ja sam iskreno zaljubljen u posao koji radim i volim ovaj grad, kao i svi vi. Uopšte se ne osećam da sam manje vredan ako sam gradonačelnik, a ne ministar ili ne znam šta. Nikad ta poređenja nisam dobro doživljavao. Nisam ovako nešto mogao ni da sanjam, tri puta sam biran, nešto će ostati iza mene, neko hvali, neko kritikuje i to je sve dobro. Mnogo sam privilegovan, odgovoran i nije mi lako, ali uživam u ovom poslu u smislu što sam srećan što ovo radim, a mnogo puta sam i nervozan", navodi gradonačelnik.
 
Ukoliko Vučić istraje u odluci da se povuče sa čela SNS, to neće biti pretvoreno "ni u kakav performans, on hoće, mi ga molimo", poručuje Vučević.
 
"Onda razgovaramo ozbiljno. Ko god da bude (na čelu stranke), s jedne strane će mu biti lako jer nasleđuje uređenu stranku, a s druge strane će mu biti veoma, veoma teško jer će ga svi meriti u odnosu na Vučića i to je dosta nezahvalan i nimalo lak posao", zaključuje Vučević. 
 
U slučaju i da postane predsednik Srpske napredne stranke, Miloš Vučević i dalje može da bude gradonačelnik Novog Sada. Njegov mandat ističe za dve godine, kad se očekuju novi lokalni izbori u vojvođanskoj prestonici.
 
Prema pisanjima nova.rs i Danasa, Vučića na čelu stranke, ukoliko podnese ostavku na funkciju, neće zameniti istaknuti funkcioneri kao što su Aleksandar Šapić, Ana Brnabić ili Nikola Selaković, već su najveće verovatnoće da šef naprednjaka postane upravo Miloš Vučević.
 
U vrhu liste je i Brnabić, koju izvori Danasa u SNS pre vide kao poverenicu stranke za Beograd, u kome je politička situacija još uvek nestabilna.
 
Takođe, Brnabić je još uvek u opticaju za mesto predsednice Vlade, a ukoliko ga i ne dobije, njena znanja će se bolje iskoristiti na nekoj državnoj funkciji nego u stranci, ukazuju izvori Danasa.
 
S druge strane, Miloš Vučević, aktuelni potpredsednik SNS-a, smatra se pogodnim izborom za lidera naprednjaka jer je dobro upoznat sa organizacionom strukturom i kadrovima u stranci, predsednik Vučić u njega ima poverenja, a smatra se i da Vučević nema potencijala da sa ovakve pozicije "zaseni" Vučića, kažu izvori beogradskog lista.

Pisanja o novim ulogama Miloša Vučevića aktuelna su od prošle nedelje, kad su ga pojedini mediji (ponovo) videli na državničkoj funkciji, kao novog predsednika Vlade Srbije. Vučević je tada za 021.rs rekao da sebe i dalje vidi kao gradonačelnika Novog Sada, a da sa Vučićem nije razgovarao o nekoj novoj funkciji nakon formiranja republičke vlasti.

  • Biba N

    06.08.2022 14:34
    Nasilno postavljen novosadski
    Vucevic dobro zna koliko ga novosadsko i pokrajinsko clanstvo ne ceni niti podrzava, on dobro zna posle koliko puta biranja i to na prevaru izabran da vodi novosadske naprednjake, a sad je okruzen samo beskarakternim ljudima sa kojim odradjuje dobijene naloge...
  • Fantom iz opere

    19.07.2022 15:27
    Odlazeći
    Odlazeći gradonačelnik može da priča jedno, kao i obično bude ono drugo. Premijer ili predsednik stranke, šta god, ali ako umete čitati između redova i izađete na ulice Novog Sada, videćete da definitivno odlazi sa mesta gradonačelnika. Reklo bi se da se NS pretvara u Veneciju, obzirom na ukupnu površinu iskopanih kanala, a kopa se na sve strane. Pritom je i rebalans budžeta rađen početkom meseca. Šta nije dovoljno?
  • Nemanja

    18.07.2022 09:16
    @Ђорђе Ивковић

    Malo će teže da vladaju troprstaški lizači kašika jednom kad troprstaške smrdije više ne bude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti