LSV: Utvrditi ko je tukao Novosađane, nismo podržali GUP

Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je deo vlasti u Novom Sadu, insistira na tome da se utvrdi ko je tukao Novosađane i da li je došlo do prekomerne upotrebe sile.
LSV: Utvrditi ko je tukao Novosađane, nismo podržali GUP
Foto: 021.rs

U saopštenju koje potpisuje generalni sekretar LSV Bojan Kostreš, navodi se da treba otkloniti svaku sumnju u to da li je reagovala policija ili privatno obezbeđenje.

"Građani imaju pravo da na demonstracijama izraze svoje nezadovoljstvo odlukama koje donose odbornici i imaju pravo na miran protest. Ako je policija zloupotrebila silu, ti pojedinci imaju ime i prezime i moraju biti kažnjeni", navodi Kostreš.

Kako dodaje, svoj stav o Generalnom urbanističkom planu LSV je pokazala odbijanjem da ga podrži.
 
Odborničku grupu "Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine" u Skupštini Grada čini troje odbornika. Niko od njih nije bio prisutan na jučerašnjoj sednici na kojoj se usvajao GUP. 
 
Tokom protesta građana koji se protive usvojenom GUP-u došlo je do nasilja i sukoba sa obezbeđenjem i policijom. MUP je saopštio da su privedena dva muškarca i da će protiv njih biti podnete krivične prijave zbog napada na službeno lice.
  • Mile LSV

    24.07.2022 00:46
    Svaka cast ligi.Uvek je liga bila na pravoj strani reke.I uvek je LSV stavljala interese Vojvodjana ispred interesa stranke.Zato sam uvek presrecan kad procitam saopstenja LSV.Usli u vlast prosto jer su morali spasiti grad.Samo napred do pobede.Tacku na pljacku!
  • Imre

    22.07.2022 18:36
    @ doghosz
    Moze se predpostaviti da je policajac namerno takticki predao stit,dabi napadaca ovako napali da bi se zastrasili ostali prisutni.
  • Дале

    22.07.2022 18:22
    Ови
    Лигаши ме највише подсећају на радикале, и они су као пљували по Милошевићу, а одржавали га на власти. Тако и лигаши сада, стално нешто као критикују власт, а подржавају ту и такву власт. Сад се хвала да нису подржали ГУП, а нису хтели (смели) доћи на седницу да гласају против, какви лицемјери. Чанак иде у Украјину да "спасава" украјински народ, а боље би му било да заштити свој народ. Какве љиге ови љигаши

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.