OŠ "Vasa Stajić" dobija modernu salu za fizičko

Osnovna škola "Vasa Stajić" dobiće modernu fiskulturnu salu u predviđenom roku, te nema nikakvih kašnjenja u radovima koji su počeli u decembru i treba da traju 500 dana.
OŠ "Vasa Stajić" dobija modernu salu za fizičko
Foto: 021.rs
Proširenje se radi zbog povećanog broja učenika i odelјenja, a postojeća fiskulturna sala, izgrađena 1956. godine je nedovolјno prostrana za realizaciju nastave fizičkog vaspitanja za sva odelјenja u toku nedelјe. 
 
Zbog toga, niži razredi nemaju fizičko vaspitanje u sali, a realizacijom projekta se očekuje proširenje objekta za 1.240 kvadrata i 76,57 kvadrata tople veze. Dogradnjom će školska zgrada biti povezana sa fiskulturnom salom i biće proširen njen kapacitet. 
Za gradnju sale iz budžeta je izdvojeno skoro 240 miliona dinara. 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio da je zadovolјan što će ovo biti još jedna škola u Novom Sadu koja će biti kompletno opremlјena, kako bi učenici i nastavnici mogli da obavlјaju nastavu u najbolјim uslovima. 
 
"Ova škola nikada nije imala pravu fiskulturnu salu, odnosno, postojeća sala nije funkcionisala u punom kapacitetu i to je tako bilo 60-70 godina. Grad je omogućio njenu dogradnju i biće to zaista jedan moderan objekat. Nova hala će imati tribine i podno grejanje, a radi se uporedo i na tzv. toploj vezi između školske sale i glavne zgrade škole. Verujem da ćemo u drugom polugodištu nastupajuće školske godine moći ovde da vidimo i đake na nastavi. Grad je obezbedio budžet u iznosu od 237 miliona dinara za tu investiciju. Dakle, ima dovolјno sredstava, dovolјno radnika i očekujem da se izvođač drži ugovorenog roka", naveo je Vučević.
 
Gradonačelnik je dodao i da se nastavlјaju investicije u druge novosadske škole. On je podsetio na to da se završavaju radovi u u OŠ "Ivan Gundulić" čiji će kapaciteti biti prošireni za skoro trećinu, a uveliko traju radovi na proširenju Srednje medicinske škole. 
 
Prema njegovim rečima, za sledeću godinu su pomereni radove u osnovnoj školi u Futogu, a sledi i sređivanje sportske sale u Kaću, dok sa pokrajinom zajedno ulažu u izgradnju nove OŠ "Miloš Crnjanski" na Satelitu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti