FOTO: Ukinut pešački prelaz na Naselju, iz Grada tvrde da je to urađeno zbog bezbednosti

Pešački prelaz u Šarengradu na Novom naselju uklonjen je bez najave, kažu za 021.rs građani.
FOTO: Ukinut pešački prelaz na Naselju, iz Grada tvrde da je to urađeno zbog bezbednosti
Foto: 021.rs

Više građana koji su se javili našem portalu navode da taj pešački prelaz, kod "trgića", koristi mnogo ljudi, naročito dece. 

Kako su naveli, uklonjena su četiri velika znaka za pešački prelaz i obrisana je zebra.

"Dosta ljudi nije ni svesno da tu više nije pešački prelaz i samim tim je ugrožena bezbednost ljudi", navode građani.
 
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs navode da je ovaj prelaz ukinut upravo zbog bezbednosti i to u skladu sa projektom za tehničko regulisanje saobraćaja na državnim putevima na teritoriji grada.
 
"Prema istraživanjima o bezbednosti pešaka, veliki broj nezgoda dešava se upravo na pešačkim prelazima sa dve ili više saobraćajnih traka po smeru, što je slučaj i na Bulevaru kneza Miloša, koji predstavlja tranzitni put za teški teretni saobraćaj. Bezbednosni problem pojavljuje se upravo na ovakvim pešačkim prelazima koji imaju samo horizontalnu i vertikalnu signalizaciju (bez semafora), iz razloga što, iako većina vozača staje da propusti pešake, nažalost, ima i onih koji voze bez povećane opreznosti i ugrožavaju pešake koji započinju prelazak, a nisu u zoni direktne preglednosti, te nastaju nezgode sa fatalnim posledicama", objašnjavaju iz ove gradske uprave.
 
 
Napominju da se 120 metara od tog mesta nalazi pešački prelaz sa semaforom (na raskrsnici sa Ulicom Mileve Marić), a da je drugi na 200 metara na raskrsnici sa Bulevarom Jovana Dučića.
 
"Apelujemo na građane da, radi vlastite bezbednosti, koriste ove pešačke prelaze koji su regulisani svetlosnom signalizacijom, uz napomenu da ka navedenim pravcima gravitira najveći broj dece, s obzirom na to da predstavljaju put do osnovnih škola 'Prva vojvođanska brigada' i 'Miloš Crnjanski'", zaključuje se u odgovoru koji je 021.rs dobio od Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. 
 
  • Uber

    24.07.2022 11:56
    @Vladan
    Tipican "veliki novosadjanin" koji sve kao zna dok ima pamcenje zlatne ribice a svako ko ne misli kao on je bot. Prelaz na bulevaru kod vremeplova je uklonjen a prelaz pre njega dobio semafor. Bila su dva prelaza, kako te ne mrzi ovako da lazes?
  • Prav Nick

    23.07.2022 19:08
    Džabe ste krečili...
    ZAKON O BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA: Dozvoljeno je prelaženje kolovoza van pešačkog prelaza na onim mestima gde su pešački prelazi udaljeni najmanje 100 metara.
  • Детелинара

    23.07.2022 18:38
    @boger
    Из К.Станковића су уклоњени шлепери отварањем бул. Европе. Шта ће транзит кроз насељене квартове аман??? Ако хоћете брзу вожњу, онда лепо треба обилазнице које су транзит. Тако је у нормалном свету. У овом ненормалном су пешаци највећа претња.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti