Dević: Evropska komisija reagovala na saopštenje o malverzacijama u domaćim sudovima

Investitor ATP Vojvodina Ilija Dević poručuje da je iz Evropske komisije stiglo reagovanje na njegovo saopštenje za javnost, u kom je ukazao na pritisak sa kojim se suočava pravosuđe u Srbiji.
Dević: Evropska komisija reagovala na saopštenje o malverzacijama u domaćim sudovima
Foto: 021.rs

Kako se navodi, u Evropskoj komisiji su poručuli da je predmet ATP Vojvodina u stalnom monitoringu, jer je uvršten među 24 sporne privatizacije.

"Uveravamo Vas da Evropska komisija pažljivo prati celokupnu situaciju vladavine prava u Srbiji, a u okviru pregovora Srbije o proširenju Evropskoj uniji. U ovom kontekstu, cenimo i primamo na znanje primljene informacije. To je od pomoći u smislu razumevanja i procene kako se vladavina prava primenjuje u Srbiji" navodi se u dopisu iz Brisela", saopštio je Dević.

U saopštenju koje je prethodilo ovom reagovanju Dević je poručio da sudija novosadskog Privrednog suda tri puta donosio rešenje o brisanju hipoteke na objektima ATP Vojvodina i tri puta nalagao katastru da upiše vlasništvo kupca.
 
"Da je to sprovedeno, Poreska uprava, banke i ja ne bismo mogli da naplatimo svoja potraživanja. Dva puta je Privredni apelacioni sud poništavao rešenje sudije i upozoravao da Zakon ne dozvoljava sudiji da izdaje takav nalog, i katastar po tome neće smeti da postupi. Ni treće rešenje se ne razlikuje od prethodna dva", dodaje on.
 
Kako je naveo, EK i domaću javnost redovno obaveštava "o svim nezakonito donetim odlukama i malverzacijama koje prate stečaj ATP Vojvodina".

"I pored toga izostalo je reagovanje i Tužilaštva i Visokog saveta sudstva. Odluka se očekuje ubrzo, jer je stečajni sudija već zakazao završno ročište za stečaj ATP Vojvodine, pa se pretpostavlja da se već zna kako će predmet biti rešen", zaključuje Dević.

  • gradjaninX

    28.07.2022 11:46
    Oni sto zive u staklenim kucama ne bi trabali da bacaju kamenje, gospodine Devicu.
  • pera

    27.07.2022 15:48
    butros
    Naculi usi. Jes naculio? Imaaa te u viiiiidu.
  • Sofija

    27.07.2022 15:42
    Ono sto zovemo "pravni sistem" je iscrpeo sve mogucnosti i opcije da otima i naplacuje od ljudi.zatvorili su sami sebe slepu ulicu.ne shvataju da je priroda cudo.uvek nadje put.energija se okrece.njihova deca ce placati roditeljske otimacine.sada je karma brza.gledace to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti