Odložena sednica Komisije za planove o Salajci, Avijatičarskom naselju i Industrijskoj zoni

Sednica Komisije za planove koja je trebalo da se održi 8. avgusta odložena je do daljeg, saznaje 021.rs.
Odložena sednica Komisije za planove o Salajci, Avijatičarskom naselju i Industrijskoj zoni
Foto: 021.rs

U obaveštenju Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove se ne navodi razlog pomeranja sednice sedam dana pre predviđenog termina i samo se kaže da će vreme i mesto održavanja javne sednice komisije naknadno biti objavljeno.

Podsetimo da je Komisiji za planove pre malo više od mesec dana obnovljen mandat uz protivljenje Društva arhitekata Novog Sada i mnogobrojnih građanskih i ekoloških organizacija koje su sporile stručnost članova komisije, iznele sumnje na sukob interesa zbog povezanosti sa investitorima, a posebno zbog ponašanja tokom donošenja Generalnog urbanističkog plana grada do 2030. godine kada su odbijeni svi prigovori koje je podnelo više od 12.000 građana.

Na otkazanoj sednici Komisija za planove trebalo je da razmatra prigovore i sugestije na tri plana detaljne regulacije.

Radi se o tri plana koja nisu privukla veću pažnju javnosti, osim donekle prvog koji se tiče dela Salajke južno od Partizanske ulice. Ovaj plan dozvoljava dodatnu gradnju u visinu, jer je skoro svuda dodata po još jedna etaža, s tim da je najveća novina predlog da se na uglu Temerinske i Partizanske izgradi desetospratnica. Takođe, u ovom planu se izašlo u susret primedbama građana da se odustane od gradnje višespratne stambeno-poslovne zgrade na mestu diskoteke "Kontrast" i da umesto toga tu bude napravljen park u znak sećanja na nastradale u požaru u diskoteci. 
 
Ovaj plan je na javnom uvidu bio do pre dve nedelje i ovo je bila retka situacija u radu Komisije za planove da ovako brzo razmatra primedbe, jer uglavnom prođe i po nekoliko meseci. Više o planu OVDE.
 
Drugi plan se odnosi na Avijatičarsko naselje i uglavnom se radi o manjim izmenama. 
 
Treći plan se odnosi na radnu zonu Sever I i Sever II površine od 910 hektara uz kanal DTD, ali i dela objekata koji se naslanjaju na industrijsku zonu kao što je zona stanovanja oko Alamškog groblja i sportski kompleks sa stadionom koji koristi FK Novi Sad i gde je sedište JKP "Put". Ovaj plan donosi pojedine novine u odnosu na dosadašnje planove, a te novine su  da se u sklopu rekonstrukcije stadiona i njegove okoline na Detelianri sagradi poslovna zgrada od šest spratova. Ostale izmene su neznatne i odnose se na usklađivanja sa gradnjom brze pruge ka Subotici i Ranžirne stanice i drugim poslovnim objektima koji su planriani na ovom prostoru. Uz to se navodi da je potrebno izraditi i niže urbanističke dokumente, planove detaljne regulacije za skoro sve komplekse na tom prostoru.
  • glupava glava

    03.08.2022 12:46
    Malecki se kurči
    Malecki se kurči sa parama gradjana, laže, krade i otima. Zapošljava bagru, sendvičare i meljove. Malecki mora da zna da sve ima svoj kraj pa i vlast u koju je slučajno zalutao, bukvalno sa ulice, a onda mu je tata pomogao da bude gradonačelnik. Jednom radikal, uvek radikal, to se vidi po ponašanju, po načinu kako vodi grad i jednom rečju malecki je sramota za Novi Sad.
  • Zlo

    02.08.2022 09:53
    Crni spisak
    Crnim slovima će ostati imena arhitekata koji su bez stručnih kvalifikacija u ime SNS-a uništavali grad i punili džepove. Svuda su njihovi biroi nezaobilazni, dok kolege krpe kraj s krajem.
    Jasno je zašto su prihvatili da rade u komisiji za par hiljada dinara po sednici, ko bi se blamirao, gubio vreme i trpeo konstantan pritisak.
    Namera je jasna, ispotpisuju šta treba, pa onda projektuju za Galens, InoBačku, garaže u centru itd.
    Projektuju više spratova, veće površine koje si nameste učestvujući u radu Komisije za planove.
    Razumem ove Crnogorce, ali nekoga ko je rođen i odrastao u Novom Sadu, treba ipak da je sramota malo više.
    Posebno posle batinanja.
  • Lala sa Salajke

    02.08.2022 09:06
    Ozbiljna dijagnoza
    Ipak su se vodje urbanistickog kriminala u gradu, malo userale, sto bi narod rekao. Vucevic je glavni krivac za sve planove u gradu. Po njegovim nalozima se planivi rade i zelje ispunjavaju, a njemu njegov posrednik sa terena govori sta se sa kojim investitorom dogovorio i gde i sta treba menjati. Mali je Novi Sad i sve se zna, mnogo vise nego sto je gradonacelnik svestan. Da je svestan ne bi unistavao grad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti