Počeo upis novosadskih mališana u privatne vrtiće, do kraja meseca zahtevi za finansijsku podršku

Počeo je upis u privatne predškolske ustanove, a zahtevi za finansijsku podršku podnose se do 31. avgusta.
Počeo upis novosadskih mališana u privatne vrtiće, do kraja meseca zahtevi za finansijsku podršku
Foto: Pixabay

Zahteve podnose roditelji za novoupisanu decu i roditelji ranije upisane dece. 

Subvenciju roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva. 
Pravo na ovaj vid podrške imaju porodice sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u jedan od novosadskih vrtića, pod uslovom da ne pripadaju "Radosnom detinjstvu".
 
Zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, preko Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži kopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničku legitimaciju, kao i izvod iz Matične knjige rođenih za dete. 
 
Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode 1, ili na sajtu Grada u sekciji Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu. Zahtevi se mogu preuzeti i u predškolskoj ustanovi u koju se dete upisuje.
 
Finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti