FOTO: Trg slobode se uređuje za obeležavanje "Oluje" u četvrtak

Na Trgu slobode uveliko se postavljaju bina i druga oprema za obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u "Oluji" u četvrtak, 4. avgusta.
FOTO: Trg slobode se uređuje za obeležavanje "Oluje" u četvrtak
Foto: 021.rs

Sa glavnog novosadskog trga su sklonjene klupe i druga komunalna oprema, dok radnici javnih i privatnih preduzeća sređuju prostor za održavanje skupa. 

Kako se 021.rs uverio, radnici "Stana" su tokom prepodneva farbali jarbole i sklonili zastave koje su do sada bile na trgu, dok su radnici nekih privatnih firmi postavljali konstrukciju bine, kao i elektro i audio opremu. 

Reporteri 021.rs su od građana koji se parkiraju u centru čuli da su dobili obaveštenje da u četvrtak neće moći da se parkiraju u montažanoj garaži iza SNP-a, dok smo od zaposlenih u jednoj firmi u Apolo centru saznali da im je rečeno da u četvrtak ne dolaze na posao jer će zgrada biti zatvorena zbog skupa na trgu. 

S obzirom koliko je do sada opreme postavljeno, čini se da će bar polovina Trga slobode biti zauzeta tehnikom, a kako je deo prostora od ranije zatvoren zbog gradnje podzemne garaže u Ulici Modene, može se već sada proceniti da će u slučaju dolaska većeg broja ljudi u centru biti gužve.
 
 
Još nije zvanično saopšteno ko je organizator skupa 4. avgusta u 20 časova na kome će biti obeležena godišnjica "Oluje", proterivanja Srba iz Hrvatske 1995. godine, a nije poznato ni kakav je program tačno planiran. S druge strane, medijima je iz Predsedništva Srbije stigao poziv za akreditovanje. 
 
Okupljanje u Novom Sadu je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošlog četvrtka na televiziji navodeći da će se u Novom Sadu obeležiti godišnjica velikog stradanja srpskog naroda. 
 
"Obično smo birali manja mesta, išli smo od Veternika, Futoga, Busija, sve mesta gde su nastanjeni Krajišnici. A Novi Sad je mesto koje je procentualno primilo najviše Krajišnika", poručio je Vučić. 
 
Takođe, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na društvenim mrežama podelio video sa pozivom na skup.
 
 
U međuvremenu, Novosađani su proteklih dana dobijali SMS poruke da dođu na ovaj skup, a u potpisu poruka je bila Srpska napredna stranka. 

Komentari 124

  • Dusan

    04.08.2022 22:47
    Uzas
    Citam jebene komentare i ne mogu da verujem koliko smo mi sami sami naneli zlo,toliko smo gadan narod postali da je to strasno,nije ni cudo sto nas svi mrze i vrte oko malog prsta zato sto smo takvi kakvi smo, sami sebi kopamo rupu u svakom pogledu.. strasno braco SRBI i sestre SRPKINJE
  • Сремац

    04.08.2022 18:37
    Чанак др. Ненад
    Ако нисте информисани ко је организатор овог скупа ја ћу да ва саопштим - ЛСВ као антифашистичка партија србских родољуба.
  • Hm

    04.08.2022 15:58
    Opozicija bi mogla da deli pamflete sa detaljnim uputstvima kako se traže vize za Kanadu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti