FOTO: Počela rekonstrukcija pomoćnog terena FC "Vujadin Boškov"

U toku je rekonstrukcija pomoćnih fudbalskih terena na FC "Vujadin Boškov" u Veterniku vredna 45 miliona dinara.
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navodi da se radi na projektu opremanja fudbalskog terena za trenažni proces i da tu investiciju finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.
UGZI kaže da se radi potpuna rekonstrukcija terena broj 3 u sklopu kompleksa i da je ovaj teren bio u veoma lošem stanju, što je treniranje u većem delu godine često činilo, ne samo nebezbednim, već i nemogućim.
"Rekonstrukcija terena obuhvata nabavku i postavljanje veštačke trave, izradu drenažnog sistema ispod površine terena pod veštačkom travom, drenažne bunare, noseću konstrukciju za travnati pokrivač, osvetljenje – postavljanje reflektora na stubovima odgovarajuće visine, elektroinstalacije i zaštitnu ogradu oko terena. Do sada je izgrađen kompletan drenažni sistem ispod površine predmetnog terena, koji će, sa odgovarajućim recipijentom u vidu upojnih bunara, rešiti problem oštećenja površine terena uzrokovanih padavinama i zadržavanjem atmosferskih voda. Nabavljena je i nova travnata podloga, od veštačke trave, čije postavljanje se očekuje u narednom periodu. Nova podloga ispunjava internacionalne standarde u oblasti sportskih aktivnosti na otvorenim terenima, kao i FIFA (Svetska fudbalska asocijacija) programe kvaliteta, a prilagođena je tako da pruža manji rizik od povreda korisnicima terena", navode u Upravi. 
 
 
Dodaju i da je u FC "Vujadin Boškov" trenutno u toku iskopavanje na obodima terena radi pripreme za postavljanje zaštitne ograde, u vidu pletene mreže od polipropilenskog kanapa, visine šest metara, koja će potpuno okruživati ovaj pomoćni teren. 
 
Projektnom dokumentacijom predviđeno je i postavljanje nove rasvete, u vidu LED reflektora, koji će obezbediti nesmetan rad i treniranje u večernjim časovima.
 
Planirani rok za završetak radova je novembar.
  • Garica

    04.08.2022 08:04
    Suša
    Šta je, presušilo renoviranje bazena? Pa da kumovi i pajtosi ne ostanu "suvi", valja ima obezbediti desetak miliona u džep? Za te novce bi se mogao sagraditi jedan vrtić, jedna škola, jedna ambulanta...i tako se ovaj teren neće koristiti kad bude završen "nacionalni stadion" Princ Danilo, svi će nagrnuti tamo!
  • Komšija

    03.08.2022 23:39
    iz ulice
    Neko pametan je napravio ovaj cirkus na pet metara od kuća gde žive porodice sa bebama, deca i stari ljudi itd. Život je nemoguć od galame, žurki, alkoholisanih i drogiranih, saobraćaja i parkiranja svugde, vršenje nužde, reflektora, đubreta. Pamtimo i ko je ovo pokrenuo, ali je pitanje ko im je ako je dao dozvolu. Svaka čast i gradu NS i Veterniku!
  • Salajčan

    03.08.2022 19:30
    A Slavija
    Hoćel se neko setiti Slavije koja za par godina proslavlja STO GODINA POSTOJANJA a nema ni minimalne uslove za funkcionisanje. Stvarno sramota i za grad i za pokrajinu da klub sa takvom tradicijom prepuste sudbini i preživljavanju u najgorim uslovima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti