FOTO: Uručeni ključevi stanova u Futogu namenjenih izbeglicama

Gradska uprava za imovinu je tokom ove nedelje predala korisnicima stanove za izbegla lica u Futogu.
FOTO: Uručeni ključevi stanova u Futogu namenjenih izbeglicama
Foto: Grad Novi Sad
Ukupno je izgrađeno 152 stana, a ključeve je do danas preuzelo 136 izbegličkih porodica. 
Stanovi su izgrađeni iz sredstava donatora, u okviru potprojekta osam, Regionalnog stambenog programa (RSP), dok je Grad Novi Sad obezbedio zemljište za izgradnju objekta i u opremanje lokacije infrastrukturom uložio 90 miliona dinara.
 
Podsetimo da je ovaj stambeni kompleks izgrađen u okviru Regionalnog stambenog programa koji realizuju Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska, zajedno sa Agencijom UN za izbeglice, kao i Bankom za razvoj Saveta Evrope, donatorima, Komesarijatom za izbeglice Srbije i Jedinicom za upravljanje projektima.
 
 
Kroz ove projekte u Novom Sadu je već 276 izbeglih porodica dobilo smeštaj u stambenom kompleksu u Veterniku tokom 2020. godine. 
 
  • Prof. Kovijanić

    25.08.2022 06:41
    Stan za stan
    Ljudi koji dobijaju stanove su oni koji su u građanskom ratu proterani i kojima je oduzeta imovina u civilizovanim državama. Oni koji nisu prognani moraće do imovine da dođu radom, a ne čekanjem dobitka na lozu.
  • Rodjo

    04.08.2022 23:06
    @baki
    prvo nisam nikoga vredjao kao ti, drugo i najbitnije je ustinitost informacije, kod mene u firmi njih troje,ako ne i vise dobili te stanove, Veternik i sada Futog, izbeglj iz Manastira,Osijeka, Tenje....e to je istina,da sam lazov i prevarant,kao ti, dobio bih plac , gradj.materijal ilu stan,ili i jedno i drugo...
  • Lili

    04.08.2022 21:43
    Zavist
    Izgleda da Svetska banka treba da gradi stanove i kuce rodjenim Novosadjanima koji ceo zivot nikako da se skuce, kakvim izbeglicama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.