Kukasti krst na zgradi člana REM-a u Novom Sadu

Na fasadi zgrade u kojoj živi član Saveta Regulatornog saveta za elektronske medije (REM) Milorad Vukašinović u Novom Sadu jutros je nacrtan kukasti krst uz znak jednakosti sa REM.
To je potvrdila predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.
Kako je navela, slučaj je prijavljen policiji.
Vukašinović kaže da je ovo logična posledica kampanje "koju pojedini mediji, u saradnji sa nevladinim organizacijama, sprovode već mesecima".
 
"Rade to s ciljem diskreditacije ne samo odluke o dodeli nacionalnih dozvola nego i protiv članova Saveta REM -a koji su svoj posao obavili su skladu sa zakonom i pravilima struke. Ispisivanje poruka sa nacističkim simbolima jasan je pokazatelj da oni koji to rade i sami imaju nacističku svest", rekao je Vukašinović za Novosti, dodajući da je i pre dva dana na ulici u Novom Sadu istim povodom doživeo provokaciju od strane nepoznatog čoveka.
 
Vučević: Nacističkim simbolima nije mesto u Srbiji
 
Gradonačelnik Miloš Vučević navodi da "najoštrije osuđuje ispisivanje grafita mržnje koji predstavlja pretnju i pokušaj zastrašivanja jednog od članova REM–a, Milorada Vukašinovića". 
 
- Nacističkim simbolima nije mesto u slobodarskoj Srbiji, a grad Novi Sad će se, kako sam više puta poručio, svim silama boriti protiv širenja mržnje, nacionalne i verske netrpeljivosti i svih oblika nasilja. Očekujem od nadležnih državnih organa da pisce grafita što pre identifikuju i procesuiraju, kao i da preduzmu sve aktivnosti u preventivnom smislu kako bi zaštitili uglednog novosadskog novinara. Ponavljam, Novi Sad je grad koji se ponosi svojom multikulturalnošću i solidarnošću i uvek će odlučno brani nulti stepen tolerancije prema svakom vidu nasilja – istakao je Vučević.

Podsetimo, REM je nedavno dodelio dozvole za nacionalne TV frekvencije istim televizijama koje su ih i ranije imale - Pink, Hepi, B92 i Prva.

Teme

rem
  • /

    07.08.2022 11:00
    /
    kasce cirilicni limanac da to nisu kukasti krstovi po gradu vec drevni slovenski znak
  • ???

    07.08.2022 07:15
    @@
    @Sremac
    Ne priznajete Vojvodinu od 1988-e. Ne brinem za vas bićete ponovo autonomaši čim se promene okolnosti.

    @Detelinarac
    Loš ti je primer za branioca Pink demokratije, konstruktivnog opozicionara .
    Brajan je nedavno samo sa plakatima bio daleko masovnije, žešće i prostačkije napadan.
    O "Hej hej Đilase.." uz kršenje policijskog časa nećemo.
    Znači dečko ako hoćeš dvostruke aršine gledaš tv sa nacionalnom frekvencijom. Nisu puno bolji ni "nezavisni" mediji, ali REM-ovi izabranici su dno.
  • Sremac

    07.08.2022 05:15
    @L
    Mislio si nije mesto u Backoj jer mi ne priznajemo Vojvodinu kao sto ti ne priznajes Srbiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti