FOTO: Iz budžeta 35 miliona za uređenje okoline crkve u Begeču, pogledajte šta će se sve raditi

Grad Novi Sad će sa skoro 35 miliona dinara bez PDV-a finansirati uređenje okoline crkve u Begeču.

Za ove radove je Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) pre nekoliko dana raspisala javnu nabavku, a rok za dostavljanje ponuda je 25. avgust.

Kako se vidi iz dokumentacije, u koju je 021.rs imao uvid, Hram svetog apostola i evangeliste Luke će dobiti dekorativnu rasvetu koja će se sastojati od LED podnih svetiljki, reflektora i dekorativnih svetiljki. 

Dvorište crkve od oko 2.600 kvadrata u Ulici kralja Petra, koja se naslanja na obdanište i Parohijski dom, dobiće i uređeno zelenilo. 
 
 
Planirano je da se od pet stabala lipe i jednog crnog bora, poseče jedna lipa, a ostala stabla orežu kako bi se uklonile suve i zaražene grane, delovi krošnje koji ulaze u susedne parcele i da se oreže korenje koje bi ugrozilo stazu od crkve do Parohijskog doma. U dvorištu će biti zasađeno nekoliko četinara, lišćara, žbunja i urađeni drugi hortikulturni radovi. Ukupno porta će imati malo više od 1.200 kvadrata zelene površine, od kojih će preko 1.000 biti travnata površina.
 
Porta Begečkog hrama će dobiti nove pešačke staze, dečije igralište i parkovski mobilijar koji čine klupe i korpe za otpatke.
 
Takođe, oko dvorišta će biti izgrađena nova ograda visine oko 2,7 metara. 
 
Predviđeni rok za završetak radova je najviše šest meseci. 
  • Rale1

    15.11.2022 18:46
    sta reci
    Za te pare skoro pa crkvu da sagrade.U Begecu se narod sahranjuje kao u starom veku.Cini mi se da je Begec jedino mesto u Srbiji koje nema kapelu.
  • otac Makarije

    09.08.2022 00:36
    Obrazovanje
    Za škole ništa , a za bradate bezbožnike 300.000E.
    Istorija će vas pamtiti kao najgore i navoditi kao
    primer pohlepe i megalomanije . Podsetite se
    Istambula , a u NS već 3 džamije koje nisu iz budžeta.
  • Dragojla

    08.08.2022 21:02
    Dalje ruke od narodnog novca!
    Dokon pop i odrasle pipka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti