"Kuća znanja" otvara svoja vrata roditeljima u avgustu: Pripremite decu za početak školske godine

Prijem roditelja se organizuje sa ciljem da se roditelji upoznaju sa programom "Kuće znanja", kao i sa svim aktivnostima za decu u ovom centru.

Termini za otvorena vrata su: sredom od 16 do 19 časova i subotom od 9 do 13 časova.

Ovo je važno, jer kako kaže za 021.rs osnivačica ovog centra, Ramona Ručnov "'Kuća znanja' je mnogo više od boravka. To je čitav sistem, koji pokriva sve aktivnosti za decu od sedam do 15 godina".
 
 
Kako bi upotpunili i olakšali svakodnevne aktivnosti, u "Kući znanja" je organizovan i prevoz (boravak/škola), kao i ketering, organizacija letnjeg i zimskog raspusta...
 
"Imamo i savetovalište za roditelje. Roditelj je u prilici da se redovno informiše o tome šta se dešava u školstvu, ali i sa njihovim detetom", ističe.
 
Takođe, od 15. do 26. avgusta organizovan je program "Budi spreman", koji podrazumeva pripremu za naredni razred obnavljanjem najbitnijeg gradiva iz završnog razreda. Ovo pomaže đacima da se posle letnjeg raspusta vrate u školu spremni za usvajanje novih znanja.
 
Avgust u "Kući znanja" donosi i besplatne radionice posvećene Panonskom moru. Radionice će se održavati svakog dana od 11 do 13 časova, od 15. do 19. avgusta. 
 
 
Već sada se možete prijaviti za veliku Školu slikanja, koja počinje 15. septembra. Prijave su moguće do kraja avgusta, a kako poručuju u ovom edukativnom centru, treba da se požuri sa rezervacijom, jer već sada ima dosta prijavljenih. 
 
Šta je "Kuća znanja"?
 
"Kuća znanja" je edukativni centar osnovan sa ciljem da deca uče i napreduju i u slobodno vreme, pa i da roditelj može da ode na posao, prepusti dete stručnom kadru i programu i da ne mora da brine o domaćim zadacima i takmičenjima.
 
Ovaj centar svojim Letnjim programom (edukativne šetnje, kreativne radionice, časovi stranog jezika, Montesori program, sportske, muzičke i druge aktivnosti) može da popuni vreme raspusta. 
 
Ističe da se u ovom centru ne vezuju za školski kalendar, već da, vođeni potrebama roditelja, rade svih 365 dana u godini.
 
 
Rad sa detetom podrazumeva individualan pristup od samog početka, a aktivnosti centra nisu vezane samo za boravak. Napredak svakog deteta se prati i beleži, kako bi se razvijale one veštine kojima je dete sklono, jer centar je partner porodici. 
 
"Kuća znanja" organizuje boravak za decu od prvog do osmog razreda, a stručnim kadrom pokriva sve predmete koje deca pohađaju u školi, čime se postižu ciljevi za kreativan razvoj.
Program u "Kući znanja"
 
Ovaj centar ima više programa za razvijanje znanja i kreativnosti kod dece. Neki od njih su "Budi važan", odnosno priprema za malu maturu, u okviru koje postoje i psihološka priprema i profesionalno usmerenje.
 
Tu je i "Moj dan", koji uključuje dan posvećen detetu, što može biti proslava rođendana, ali i individualna izložba slika ili promocija knjige deteta. 
 
U okviru centra deca mogu da nauče više različitih jezika. ‘’Kuća znanja’’ je poznata i po časovima srpskog jezika za strance.
 
Program uključuje Školu slikanja i Školu matematike, ali i sportske aktivnosti. Jedan od najzanimljivijih programa koji se teško mogu pronaći u drugim edukativnim centrima je preduzetničko vaspitanje dece.
 
"Kuća znanja" u Novom Sadu nalazi se u Ulici Modene 5 (ulaz iz Ilije Ognjanovića 5) na drugom spratu. Radi svakog radnog dana od 7 do 18h, a vikendom po potrebi. 
 
Roditelji takođe mogu da pozovu broj 060 3456 859 i da zakažu obilazak centra. 
 
Najnovije aktivnosti možete saznati na Fejsbuk i Instagram stranici "Kuća znanja Novi Sad".

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti