Četvrtak u Novom Sadu: Temperatura ispod 30 stepeni i mnoštvo dešavanja

Četvrtak u Novom Sadu će proći dosta mirno, uz mnoštvo kulturno-umetničkih dešavanja.
Četvrtak u Novom Sadu: Temperatura ispod 30 stepeni i mnoštvo dešavanja
Foto: 021.rs
Temperatura će i dalje biti nešto ispod 30 stepeni, ali će i dalje biti pretežno sunčano.
Vreme
 
Temperatura će ovog četvrtka biti 29°C, dok će minimalna iznositi 14°C. Vreme će biti pretežno sunčano, tako da ćemo toplotu svakako osetiti.
 
Biometeorološka situacija će pogodovati hroničnim bolesnicima, ali se dodatna pažnja ipak savetuje osobama sa srčanim tegobama. 
 
Meteoropatske reakcije su moguće u blažoj formi.
Trebalo bi da znate i...
 
Deo Rakovca i Banstola u četvrtak neće imati struje.
 
RAKOVAC
 
Karađorđeva, od ulice Rade Marjanca prema šumi, Zdravka Ivaza i Sremska u naselju Dumbovo, od 8 do 12 časova.
 
BANSTOL
 
Vikend naselje Beogradski put, Srednji Matej, Remetnica, deo prema Krivcu, deo Banstola, od 9 do 12 časova.
 
Režim saobraćaja na putu ka Hrtkovcima, na ulazu i izlazu iz sela Jarak, biće izmenjen od četvrtka. Razlog su radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac.
 
Saobraćaj u zoni gradilišta će se odvijati neometano, shodno postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji, koja se odnosi na smanjenje brzine, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na put. 
 
Deo Novog naselja u četvrtak neće imati tople vode zbog rekonstrukcije vrelovoda u bloku Ložioničke ulice.
 
Od 5 časova bez tople vode će biti:
- Ložionička 47-53, 14-16;
- Partizanskih baza 1-11;
- Bulevar Slobodana Jovanovića 9-13;
- Svetozara Ćorovića 48;
- Radomira Raše Radujkova 2-20;
- Branislava Borote;
- Vladike Ćirića;
- Simeona Paščevića.
 
Normalizacija u isporuci tople vode očekuje se istog dana, u večernjim časovima
 
Gde ići?
 
Atinski festival digitalne umetnosti biće predstavljen u četvrtak u Američkom kutku od 14 časova. Ovaj festival biće predstavljen u okviru ciklusa "Svet digitalne umetnosti", a o samom festivalu i odabranim prikazanim radovima govoriće umetnik Andrej Tišma.
 
Stručno vođenje kroz izložbu "San neolitske noći" u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) će biti organizovano i ovog četvrtka od 18 časova. Na izložbi su prikazani najdragoceniji arheološki nalazi izvanredne lepote iz čitave Srbije, a predstavljeni su i rezultati najnovijih istraživanja o praistoriji ovih prostora.
 
Otvaranje izložbe "Boško Petrović: Umetnički radovi od 1956. do 1978. godine" održaće se u četvrtak u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine od 19 časova. Izložba obuhvata 33 rada istaknutog novosadskog umetnika, Boška Petrovića, nastala u periodu od 1956. do 1978. godine.
 
Sastav "The Bad Week" nastupiće u četvrtak na platou Trga galerija, a u okviru manifestacije "Leto na Trgu galerija 2020" od 21 čas. Sastav "The Bad Week" nastao je u julu 2020. godine u Novom Sadu, kao ulični bend koji je svoju muzičku genezu započeo na novosadskim pločnicima, doprinoseći njegovoj atmosferi, da bi kasnije nastavio život nastupajući po klubovima i festivalima širom Srbije. 
Susret "Srpsko-slovačko pesničko kolo" održaće se u četvrtak u Arhivu Vojvodine od 12 časova. Na ovom događaju će se susresti slovački i srpski pesnici. 
 
U četvrtak se u KC Labu obeležava rođendan Jovane Takač od 17 časova. Kao mala slušala je hip-hop uz starijeg brata, da bi kasnije počela da istražuje i druge alternativne žanrove, koji su je vodili ka elektronskoj muzici. Obilazeći brojne festivale i žurke, otkriva strast prema DJ-ingu u čiji svet ulazi 2019. godine. Njene setove karakteriše acid zvuk, koji se prožima kroz spektar žanrova kao što su electro, breakbeat i garage.
 
Planetarijumska projekcija kroz koju će voditi Branko Marić održaće se od 19 časova na Petrovaradinskoj tvrđavi, a u organizaciji Astronomskog društva "Novi Sad" - ADNOS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti